PRIMERA DIVISIÓ
Esports 10/07/2018

Retorn a les arrels per seguir amb l’expansió

L’Espanyol presenta les primeres samarretes de Kelme amb la mirada posada a la Xina

Roger Requena
3 min
Retorn a les arrels per seguir amb l’expansió

BarcelonaL’Espanyol va tornar als orígens per presentar unes samarretes, les de la temporada 2018-19, que integren tradició i modernitat. Els primers models fets per la marca Kelme van ser presentats en un lloc emblemàtic de Barcelona: la sala de l’Orfeó Català del Palau de la Música. Aquest edifici es va construir en uns terrenys al centre de la ciutat que a principis del segle XX pertanyien la família la De la Riva. Tres membres d’aquesta família, el Santiago, el Victorià i el Genaro, van ser presidents del club blanc-i-blau en diferents etapes entre els anys 1912 i 1962. També en aquest espai l’Orfeó Català i l’Orquestra Simfònica del Vallès van gravar fa uns anys l’actual himne de l’Espanyol. Ahir va servir d’escenari per presentar les samarretes que van estrenar els futbolistes del primer equip Javi López, Víctor Sánchez i Sergi Darder.

El memorable espai no va ser l’única mirada al passat de l’acte de presentació de les noves equipacions, que integren diversos elements que s’han anat repetint al llarg de la història del club. D’entrada, la primera samarreta, amb tres franges blanc-i-blaves, recorda els models dels cursos 1970-71 i 2006-07 -aquest segon va ser la temporada en què l’Espanyol va jugar la seva segona final de la Copa de la UEFA, a l’estadi de Hampden Park de Glasgow, en què va perdre en els penals contra el Sevilla-. La samarreta suplent és vermella, amb tres franges en diagonal. Aquest color s’utilitza de manera intermitent des de la dècada dels anys 80. Per a la tercera samarreta, l’Espanyol recupera el groc, el primer color que va utilitzar l’equip, l’any 1900. “Un dels nostres afiliats era fabricant de teixits, i per confeccionar els equips ens regalava unes peces de color groc. Quan va deixar de ser un dels nostres, cadascú va equipar-se com va poder: uns pantalons de carrer, una faixa blava i una camisa blanca corrent”, va recordar el president i fundador del club, Ángel Rodríguez, el 1953 en una entrevista. Rodríguez també hi afegia que els colors, en aquells primers mesos de vida, “eren secundaris, ja que el més important era jugar, tenir equip i material”.

“A cada col·lecció li donarem afecte i respectarem la tradició”, va exposar ahir Carlos García Cobaleda, conseller delegat de Kelme, que vestirà l’Espanyol les pròximes quatre temporades. El primer i el tercer any, els dissenys seran més conservadors. Els altres dos, més transgressors. L’aliança amb l’empresa fabricant alacantina té un vessant estratègic: “L’Espanyol és un club ideal: perquè és històric; perquè ha competit a Primera gairebé sempre; per la ciutat que representa, Barcelona; per la vocació d’expansió internacional, i pels interessos econòmics a la Xina”, va afegir Cobaleda, que va desgranar la presència de Kelme al gegant asiàtic: “Des de fa tres o quatre anys tenim una presència important amb 10 dels 16 clubs de segona, 24 de tercera, tota la Superlliga femenina i 400 botigues allà”. Els interessos d’ambdues entitats conflueixen a la Xina, on esperen traçar aliances econòmiques.

Borja passa la revisió mèdica

Poc abans que s’anunciessin les noves samarretes de l’Espanyol per a aquesta temporada, el davanter Borja Iglesias, que avui (12 h) serà presentat al RCDE Stadium. Després de convertir-se en el fitxatge més car de la història de l’entitat, va passar la revisió mèdica a la Clínica Corachan. “És un bon jugador, és mou molt bé i te moltíssim gol, seria un error que vingués amb la motxilla d’haver de substituir Gerard Moreno. Ens aportarà moltíssim i tant de bo tingui la tranquil·litat per saber que pot ser important”, va explicar Víctor Sánchez després del segon dia de feina dels futbolistes a les ordres del nou tècnic, Joan Francesc Ferrer, Rubi.

stats