EL CLUB LI VOL PAGAR TANT COM A VILLA
Esports 27/12/2010

Esperant la renovació del jugador amb més minuts des del 2008

Dani Alves és una peça clau per a Guardiola. Van arribar el mateix estiu i des de llavors el brasiler és qui més minuts juga. Ara, Alves vol cobrar més, però el club no vol tornar-se boig a l'hora de negociar.

Toni Padilla
3 min
Dani Alves ha jugat més minuts aquesta temporada que Víctor Valdés. I esclar, és qui ha recorregut més quilòmetres.

BARCELONA.Sandro Rosell no s'imagina un Barça sense ell. I Pep Guardiola està molt tranquil. Dani Alves només fa tres temporades que és al Barça, però és el jugador de camp amb més minuts sobre la gespa. No només aquesta temporada, sinó també en les dues anteriors. És a dir, des que va arribar Pep Guardiola, cap jugador ha jugat tant com ell. La seva renovació, doncs, potser no posa nerviós a ningú -encara-, però es molt important.

Alves tanca aquest 2010 amb 1.381 minuts jugats en totes les competicions. 1.381 en els partits corresponents a la temporada 2010/11, és clar. Per darrere, Andrés Iniesta, que recuperat dels seus problemes físics ha tornat a la regularitat perduda. La temporada anterior, el lateral brasiler va finalitzar el curs amb 4.194 minuts en totes les competicions. Només Xavi Hernàndez també va superar els 4.000 minuts al llarg de la temporada, però en va jugar 14 menys que l'exjugador del Sevilla. Per darrere, els dos centrals -Puyol i Piqué- i Lionel Messi. I la temporada dels sis títols, la 2008/09, Alves va jugar encara més: 4.803 minuts, molt més que els 4.318 de Xavi Hernàndez, els 3.976 de Lionel Messi, els 3.953 de Gerard Piqué i els 3.912 de Samuel Eto'o.

L'efecte Guardiola

La prioritat del Barça i de Dani Alves és la mateixa. El brasiler no es vol moure de Barcelona, on és feliç tant en l'àmbit esportiu com personal. El feeling amb Guardiola és total i Alves sap que enlloc s'ho passarà tan bé jugant. Per al club, l'objectiu és el mateix. Amb 27 anys, Alves té un físic que li pot permetre jugar a un gran nivell durant moltes temporades, per tant l'única idea de la secretaria tècnica blaugrana i de Guardiola és renovar-lo. L'únic problema és el sou. Alves vol cobrar més, i Rosell sap que s'ha trobat un club en què la despesa corresponent a la massa salarial és exagerada. Segons un informe fet per la UEFA, allò ideal seria que un club de primer nivell destinés el 55% dels seus recursos econòmics als sous dels futbolistes, i el Barça, el darrer estiu hi destinava el 77%. L'adéu d'Ibrahimovic ha millorat la situació, però no gaire, per la qual cosa Rosell ja ha deixat clar als representants d'Alves els límits del club: com a molt, cobrarà tant com David Villa. És a dir, mai superarà Messi, Xavi, Iniesta i Puyol, els quatre homes més ben pagats.

Ara la pilota és a la teulada de l'agència que representa Dani Alves. Malgrat que aquests pressionen el club amb l'interès d'altres clubs, com el Chelsea, no poden amagar que Alves no s'imagina el seu futur lluny del Barça. Si Guardiola renova en breu, com passarà, Alves tindrà una altra raó per renovar un contracte que finalitza el 2012.

Vostè va treballar amb Alves al Sevilla, com el definiria?

Com una força de la natura. Incansable, fort, ràpid, resistent. No n'he vist gaires, com ell. Té un físic ideal per al futbol modern, però també és un gran professional que es cuida molt i s'entrena molt fort.

Quants anys de futbol de primer nivell pot tenir?

Molts. És normal que algun dia perdi velocitat, però pot passar dels 30 jugant així si té sort.

Perquè Dani Alves és sempre qui més juga i qui més quilòmetres fa?

Allò que el converteix en un jugador diferent és que excel·leix en tot: en la força física, la resistència a l'esforç i la velocitat punta.

stats