Esports 25/05/2012

Esperanza Aguirre no assistirà a una final amb l'himne més curt

Luana Valls
1 min
Aficionats del Barça xiulant l'himne durant la final d'ara fa tres anys a Mestalla.

BARCELONA.Després d'haver escalfat l'ambient de la final de la Copa del Rei d'aquest divendres entre el Barça i l'Athletic Club, Esperanza Aguirre ha decidit que no anirà al Vicente Calderón. Segons va anunciar ahir Ignacio González, mà dreta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Aguirre no anirà a la final. "La presidenta no hi anirà. Hi anirà qui vulgui anar a la final i a qui li vingui de gust gaudir del partit", va assegurar González. A qui tampoc es veurà a la llotja serà al rei Joan Carles, que no ha rebut l'alta mèdica. En el seu lloc hi assistirà el príncep d'Astúries.

Amb motiu de l'absència del rei i per raons protocol·làries, a l'estadi sonarà una versió reduïda de l'himne espanyol, que només durarà 27 segons. Segons va informar ahir El Mundo , aquesta versió curta està establerta per a actes oficials amb el príncep d'Astúries, la princesa d'Astúries o les infantes d'Espanya.

És una de les mesures que es portaran a terme per mirar d'evitar la xiulada dels aficionats catalans i bascos a l'himne. Tot i així, la Federació Espanyola de Futbol ha contractat 100.000 watts de potència per a la megafonia de l'estadi, amb la clara voluntat que l'himne se senti per sobre dels xiulets.

Evitar disturbis

Les declaracions d'Esperanza Aguirre i la manifestació d'ultradreta convocada per al mateix dia del partit fan preveure una final moguda. El dispositiu a Madrid comptarà amb 2.300 agents que s'encarregaran de controlar els grups d'extrema dreta que tinguin intenció d'apropar-se a l'entorn de l'estadi Vicente Calderón.

A Catalunya també 1.850 mossos vetllaran per l'ordre públic del territori català, i es faran tasques de seguretat ciutadana i de control del trànsit.

stats