Publicitat
Publicitat

JOCS OLÍMPICS

Els Estats Units presentaran candidatura per als Jocs Olímpics del 2024

El Comitè Olímpic americà encara no ha decidit quina de les seves ciutats finalistes –Boston, Los Angeles, San Francisco i Washington–, serà la representant

El Comitè Olímpic dels Estats Units (USOC) ha decidit aquest dimecres que presentarà una candidatura pels Jocs Olímpics de 2024, tot i que encara no han triat la ciutat que els representarà. Després de quatre hores de presentació en una reunió a Redwood City (Califòrnia), el president del USOC, Larry Probst, ha dit que les quatre ciutats finalistes, Boston, Los Angeles, San Francisco i Washington, mereixen ser escollides.

La decisió final no es coneixerà fins al mes de gener. Els directius del Comitè volen que l'elecció sigui "perfecta" i que l'escollida tingui opció "de guanyar" davant la resta de les candidates que es puguin presentar com a competència. "Volem escollir la ciutat que creiem que té la millor oportunitat possible per imposar-se en una competència internacional", ha subratllat Probst.

A la pregunta concreta sobre si hi havia alguna de les quatre aspirants que tingués avantatge o fos millor en alguns aspectes, el director executiu del Comitè Olímpic, Scott Blackmun, ha dit que totes estaven en igualtat. "Hi ha un empat a quatre bandes", ha admès Blackmun. "La qualitat de totes és gran i no es troben diferències significatives, de manera que podríem parlar d'igualtat objectiva", ha afegit.

El que sí tenen definit és que els Estats Units no té interès a presentar una candidatura de diverses ciutats, com permeten les noves regles del COI. Aquest organisme va instituir recentment normes per reduir els costos de la licitació i la construcció per als Jocs, després que quatre de les sis ciutats candidates als Jocs d'Hivern 2022 abandonessin a causa de les despeses d'organització i de construcció, de més de 50.000 mil milions de dòlars en el cas de Sochi per als Jocs d'Hivern del 2014.

"El que el COI està tractant de fer és que aquest procés sigui més rendible, més eficient i volen veure que les ofertes harmonitzin els plans a llarg termini de la ciutat amb els Jocs Olímpics", ha explicat Probst. "I el que és percebut com una cosa molt positiva per totes les ciutats que estem considerant", ha sentenciat

Estats Units va fallar en les seves dues últimes candidatures per als Jocs d'Estiu. Chicago va perdre en la primera ronda de votació entre els quatre finalistes per als Jocs de 2016 que se celebraran a Rio de Janeiro i Nova York va perdre en la segona ronda entre els cinc finalistes per als Jocs de 2012 que es van celebrar a Londres. L'última vegada que els Estats Units va organitzar uns Jocs d'Estiu van ser els d'Atlanta, el 1996, i no ha tingut Jocs d'Hivern des dels de Salt Lake City, el 2002.

"Volem pensar en això com l'oferta d'Amèrica, no només de la ciutat triada en particular", ha assenyalat Probst. "I espero que puguem dinamitzar tot el país i que aquest es comprometi amb el moviment olímpic", ha conclòs.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT