Esports 13/06/2012

Una Euro tacada per la violència

Toni Padilla
2 min
UNA RIVALITAT HISTÒRICA 
 01. El polonès Wasilewski defensa amb falta el rus Kerzhakov. 02. Uns seguidors ataquen un aficionat amb puntades de peu. 03. La policia carrega contra els aficionats russos i polonesos.

Un dels grans dubtes sobre l'organització d'aquesta Eurocopa era la capacitat de la policia polonesa i ucraïnesa d'evitar aldarulls als estadis i als carrers, donats els precedents de violència als seus estadis. I el partit Polònia-Rússia estava marcat com el dia més complicat, ja que aquestes dues nacions tenen un munt de ferides històriques obertes i els aficionats radicals s'havien citat des de feia temps. Al final, l'Eurocopa 2012 no s'ha escapat de la taca de la violència i ahir a última hora les informacions parlaven de més de 100 detinguts i desenes de ferits. Durant tot el dia radicals polonesos van buscar russos per Varsòvia i quan van arribar la major part dels 5.000 aficionats visitants els incidents es van multiplicar. De fet, fins i tot es va parlar d'un rus mort, però la policia polonesa no ho havia confirmat ahir.

Un partit intens

Dins de l'estadi no es van produir incidents. El partit s'havia convertit en una qüestió d'orgull nacional per a una Polònia criticada després de l'empat amb els grecs. I l'equip de Smuda, molt defensiu, va apel·lar al coratge per aconseguir un empat que evita encaixar una dolorosa derrota amb els russos a casa i que, de passada, fa que depenguin d'ells mateixos en l'última jornada. El partit va ser molt intens, però amb més energia que bon futbol.

Futbolísticament Rússia va demostrar que és molt superior. Malgrat que li va costar fermar curt les contres locals, liderades pels jugadors del Borussia Dortmund Lewandowski i Blaszczykowski, els homes d'Advocaat van manar gràcies al bon estat de forma d'un Arxavin renascut. Seva va ser l'assistència del 0-1, que va rematar de cap Dzagoev, que ja ha marcat tres gols en dos partits. El davanter del CSKA va sorprendre la defensa polonesa entrant a rematar la falta servida per Arxavin malgrat que no és gaire alt i va posar al marcador el 0-1.

Polònia, sense gaires arguments, es va trobar dominada per un rival que va desaprofitar alguna ocasió per fer el segon. Incapaç de controlar el joc, l'equip local s'encomanava a córners o faltes laterals que solia treure amb encert un Malafeev molt encertat sota els pals russos i a jugades individuals com la de Blaszczykowski als 57 minuts. El capità local va arrencar per la dreta, va encarar la defensa russa i es va inventar un xut llunyà que donava vida a Polònia.

Amb l'1-1 Advocaat va donar entrada a Pavliutxenko i Ismailov per intentar accentuar el seu domini, però Polònia havia recuperat l'alè i va gaudir d'algun atac per arribar a somiar en el triomf. Al final les dues seleccions van firmar les paus i l'empat, conscients que les deixa en un escenari prou bo, ja que depenen d'elles mateixes per aconseguir el seu objectiu: ser primers de grup els russos i accedir als quarts de final els polonesos. El partit acabava i tornaven els incidents al carrer en un dia molt dur a Varsòvia.

stats