EURO 2012
Esports 23/06/2012

Dos gols de Xabi Alonso porten Espanya a les semifinals de l'Eurocopa (2-0)

Espanya jugarà les semifinals amb Portugal després de derrotar per primer cop a una fase final els francesos

Ara
2 min
Cesc i Iniesta, celebrant el gol de Xabi Alonso a França

BarcelonaEspanya jugarà de nou les semifinals de l'Eurocopa després de derrotar per 2-0 els francesos a Donetsk amb dos gols de Xabi Alonso. El rival dels homes de Vicente del Bosque serà Portugal, el proper dimecres de nou a Donetsk.

Del Bosque ha insistit amb el mateix model del partit contra Itàlia, jugant sense cap davanter centre nat de sortida. Cesc, doncs, ha jugat de sortida en comptes de Fernando Torres, i ha fet de fals nou. Espanya ha començat dominant el partit totalment i als 19 minuts una gran centrada de Jordi Alba l'ha rematada de cap Xabi Alonso, que ha marcat el primer gol del partit. Durant els primers 45 minuts els francesos no han aconseguit sentir-se còmodes, amb Espanya fent-se seva la pilota gairebé sempre.

A la segona part, França ha pressionat més fort per intentar incomodar la sortida de pilota d'Espanya, igualant una mica el matx però sense portar perill a la porteria de Casillas. Blanc aleshores ha apostat per fer canvis: l'entrada de Nasri i Menez. Del Bosque ha reaccionat donant els primers minuts a l'Eurocopa a Pedro,i substituint Cesc per Fernando Torres. El partit, però, s'ha convertit en un matx ensopit, amb més emoció pel resultat que no pas per les jugades, ja que França no aconseguia la possessió de la pilota i Espanya no aconseguia trencar el matx malgrat algunes jugades aïllades de Pedro i Torres. Amb els jugadors cansats, el partit s'ha decidit quan Pedro ha forçat un penal en el darrer minut del matx. Xabi Alonso no ha fallat.

Espanya: Iker Casillas, Álvaro Arbeloa, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba, Xavi Hernández, Sergio Busquets, Xabi Alonso, David Silva (Pedro Rodríguez, 64'), Cesc Fàbregas (Fernando Torres, 65') i Andrés Iniesta (Santi Cazorla, 83').

França: Hugo Lloris, Anthony Réveillere, Adil Rami, Laurent Koscielny, Gael Clichy, Yann M´Vila (Olivier Giroud, 78'), Mathieu Debuchy (Jeremy Menez, 63'), Yohan Cabaye, Florent Malouda (Samir Nasri, 63'), Franck Ribéry i Karim Benzema.

Gols: 1-0 Xabi Alonso (19') i 2-0 (91') Xabi Alonso, de penal.

Àrbitre: Nicola Rizzoli (Itàlia). T. G. Sergio Ramos (30'), Cabaye (42'), Menez (76'). T.V.: Cap

stats