GIRONA FC

Eusebio Sacristán: “Hem de saber viure sense Stuani”

El tècnic del Girona vol sortir amb un triomf de la visita al Wanda Metropolitano

El Girona es desplaça a Madrid per intentar donar la sorpresa contra l’Atlètic. “La Lliga continua sent molt igualada. Tothom empeny i és capaç de canviar una dinàmica. Ens farà falta seguir treballant, i buscar punts a cada partit. Sempre és una oportunitat, sempre, i no podem pensar d’una altra manera. Intentarem aixecar-nos després de l’ensopegada contra l’Athletic, perquè no hi ha cap altre remei”, ha confessat Eusebio Sacristán, que ha fet una anàlisi de la derrota de divendres. “Tinc una plantilla molt competitiva i amb un compromís molt gran, però és cert que amb els resultats favorables hauríem de continuar fent coses que ens han portat a tenir avantatge al marcador. Moltes vegades, quan anem guanyant, canviem la manera de jugar entenent que així serà més fàcil conservar el marcador. I no sempre és així, no hem de sacsejar el pla de partit ni ens hem de veure condicionats pel resultat”.

El tècnic val·lisoletà no podrà comptar amb titulars habituals com Stuani, Bounou, Juanpe o Raúl García. “Treballem tot l’any amb la mateixa mentalitat, la de ser un equip per damunt de les individualitats. Stuani és determinant pels gols que marca, però sense ell hem demostrat competir a bon nivell. Encara que ens faltin jugadors, tenim opcions; perquè gaudim de bons i molts recursos. Hem d’estar per sobre de qualsevol absència, no podem dependre de ningú. És important, sí; però hem de saber viure sense ell”, ha matisat, confiat que dissabte contra l’Espanyol sí que podrà jugar. “Esperem que arribi dissabte, però arrossega molèsties que com a mínim li impediran jugar al Wanda. El mateix serveix per a Bounou. D'altra banda, no tenia pensat fer sortir Raúl García i per tenir-lo a la banqueta, m’estimo més apostar per futbolistes més frescos”. Eusebio ha confirmat que Doumbia serà titular. “No ha tingut molts minuts perquè Stuani està com està. Ara en podrà tenir, i esperem que es vegi recompensat. És el recanvi natural que veig, fins i tot per davant de Lozano, perquè és allà on millor rendeix. S’ha de recordar que, al llarg de la seva trajectòria, té un bagatge important com a golejador”.

Qui també pot tornar a l’onze és Bernardo, que fa partits que no juga. “Hem tractat la seva suplència amb delicadesa, perquè sempre ha tingut minuts i la seva professionalitat és espectacular. En les últimes setmanes ha tingut un paper diferent, perquè amb el canvi de sistema i un jugador menys a l’eix defensiu hem hagut de sacrificar un efectiu, i li ha tocat a ell. Però estic encantat, i estic convençut que en qualsevol moment tornarà a entrar”, ha respost Eusebio, que pensa mantenir el 4-1-4-1. “Cada partit és diferent i tots els rivals presenten circumstàncies especials, hem utilitzat variables en el dibuix segons hem cregut convenient. El que volem és donar continuïtat a l’esquema que estem utilitzant ara mateix, però també tenim clar a què juga l’Atlètic i que necessitem fer-los mal, com en els precedents anteriors”, ha finalitzat.