CICLISME
Esports 13/07/2012

Evans es complica molt el Tour

David R. Jover
2 min
El ritme ferotge que va imposar Froome quan faltaven 10 quilòmetres va ser massa per a un Cadel Evans (foto) que té com a primer objectiu recuperar  un lloc en 
 La general  i poder ser  al podi.

BARCELONAEl vigent campió del Tour de França està contra les cordes. Tot i que la solidesa de Wiggins és molt evident, fins ahir ningú va trobar cap debilitat a un Cadel Evans que tenia clar que ahir era un dia important per a ell. Si li sortia bé, trencava la cursa i deixava en evidència el líder i l'equip Sky. Però no va ser així i es va deixar més de mig Tour en una de les grans etapes d'aquesta edició.

Un dels grans culpables que Evans no arribés bé a la part final de La Toussuire, el port de primera categoria en què va acabar l'onzena etapa, va ser Chris Froome, que ara ocupa el segon lloc de la general. El britànic va imposar un ritme altíssim quan faltaven menys de 10 quilòmetres per acabar, i va carregar-se Cadel Evans de l'etapa i gairebé del Tour. Les pedalades ferotges de Froome van posar en alerta el líder del Tour i company d'equip Bradley Wiggins, que, per un moment, va patir per aguantar l'embranzida del seu company, que gairebé marxava sol cap al cim.

Però l'equip Sky va frenar Froome del seu desig de marxar i va abaixar el pistó després de rebre a través de l'auricular les instruccions del director de l'equip. Wiggins va tornar a entrar al grup amb Van der Broeck, Pinot i Nibali i tot va acabar com estava previst.

Evans, que va perdre 1 minut i 25 segons més dels que ja arrossegava, va mostrar-se desfet a l'arribada. Sabia que en aquell moment estava molt lluny del mallot groc i de repetir el triomf de l'any passat a París. L'australià, doncs, haurà de fer un gran desgast en les pròximes etapes si vol recuperar temps i fer, almenys, un podi, perquè Nibali ahir també va demostrar que ha arribat en un gran moment al Tour.

Excel·lent Rolland

La notícia va ser que Wiggins té molt ben encarat el Tour després d'ahir. Però el gran protagonista de la jornada va ser el francès Pierre Rolland. Per segon dia consecutiu l'equip Europcar va aconseguir la victòria d'etapa i Rolland va ser l'heroi culminant d'un atac quan faltaven 11 quilòmetres per acabar de pujar La Toussuire. A més de guanyar l'etapa va sumar un bon grapat de punts per aconseguir el mallot de la muntanya -ja és segon- i va situar-se al novè lloc de la general.

El gran dia de Rolland va acabar sent un dels pitjor d'Evans, que ja veu massa lluny Wiggins.

stats