Publicitat
Publicitat

FUTBOL

La FIFA aprova que es publiqui l'informe que va investigar els Mundials de Rússia i Qatar

Blatter deixa clar que no es revisarà la votació on russos i qatarians van ser escollits

El Comitè Executiu de la FIFA ha aprovat aquest divendres per unanimitat que es publiqui l'informe que va investigar el procés d'elecció dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022, una vegada que s'hagin tancat els procediments individuals que estan en curs.

El president de la FIFA, Joseph Blatter, va assegurar en un comunicat que va demanar als integrants de l'Executiu, en la reunió celebrada a Marràqueix, que aprovés aquesta decisió i va confirmar que no es revisarà la votació que el 2 desembre 2010 va atorgar a Rússia l'organització del Mundial de 2018 ja Qatar el de 2022. "Nosaltres sempre hem estat decidits a que se sàpiga la veritat. Per això vam crear una Comissió d'Ètica independent amb una càmera de recerca que disposa de totes les mesures necessàries per fer investigacions per iniciativa pròpia", afirma Blatter en el text, en el qual lamenta la dimissió fa dos dies Michael J. García, president d'aquest òrgan i autor de l'informe.

Michael J. García va dimitir del seu càrrec després que l'altre òrgan de la Comissió d'Ètica -el de resolució que presideix l'alemany Hans-Joachim Eckert, donés per tancada la investigació amb la conclusió que no hi va haver irregularitats en la concessió i de després que la Comissió de Disciplina rebutgés el seu recurs contra aquesta decisió. En el comunicat d'avui, Blatter es mostra "satisfet" que els integrants de l'Executiu "hagin acceptat" la seva petició, feta per recomanació del president del Comitè d'Auditoria i Conformitat, Domenico Scala, i ha defensat que el document no es faci públic fins que concloguin les investigacions que estan en curs com a conseqüència d'aquest informe.

"Hem d'assegurar que no es posen en risc aquestes investigacions i els procediments iniciats contra diversos individus per la Comissió d'Ètica. Els que participen en la investigació també mereixen que es respectin els seus drets", ha afegit Blatter, que va dir "entendre els punts de vista dels que han estat crítics.

El president ha subratllat que "és important que continuï el treball de la Comissió d'Ètica; que qualsevol mal comportament s'investigui per complet i que els seus autors siguin perseguits i sancionats. Hi ha diversos casos oberts per acusacions de violació de les normes i l'organització dóna suport que aquests casos es persegueixin amb rigor", ha indicat Blatter després de recordar que l'informe complet del exfiscal nord-americà Michael J. García ha estat traslladat a la justícia suïssa.

Blatter afegeix que no es revisarà la votació en què Rússia i Qatar van guanyar l'organització dels dos pròxims mundials, ja que "no hi ha base legal per revocar aquesta decisió del Comitè Executiu, d'acord a un informe d'experts legals comissionats per el president del Comitè d'Auditoria i Conformitat, Domenico Scala ".

"L'informe ja és història. Ara estic centrat en el futur. Ja estem en el procés d'incorporar les recomanacions fetes per experts independents, inclosa la Comissió d'Ètica, sobre com millorar el procés de selecció del Mundial, de manera que tot el món pot confiar que el procediment de candidatura per 2026 serà just, ètic i obert " assegura. Blatter destaca el "valuós treball" fet per la càmera de recerca de la Comissió d'Ètica presidida per Michael J.Garcia, que ha comportat una sèrie de sancions, encara que lamenta que el treball d'aquest hagi finalitzat amb la seva dimissió el passat dia 17.

 

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT