BARÇA

El nom de Sandro Rosell apareix en una investigació de la FIFA sobre el Mundial de Qatar

Segons publica un diari anglès, Rosell hauria pagat 2 milions de lliures a la filla de Teixeira, de 10 anys

El nom de Sandro Rosell apareix en una investigació publicada pel diari britànic 'Telegraph'. Segons aquesta informació, Rosell hauria pagat 2 milions de lliures a la filla del directiu de la FIFA Ricardo Teixeira, una nena de 10 anys.

Antonia Wigand Teixeira és la filla de qui va ser representant del comitè executiu de la FIFA i president de la Federació brasilera, Ricardo Teixeira, que ara viu a Miami després de dimitir el 2012 per haver estat investigat en diferents casos de corrupció. 

El president del comitè d'ètica de la FIFA, Michael Garcia, analitza el procés d'elecció dels mundials de Qatar i Rússia, sota sospita per suposades compres de vots. Qatar i Rússia defensen que han guanyat els mundials de forma neta, però segueixen en curs investigacions internes. Dins d'aquestes investigacions hi apareix una transferència de 2 milions d'euros a la filla de Teixeira. Segons aquesta informació periodística, que cita fonts internes de FIFA, es creu que l'autor de la transferència va ser Rosell. S'hauria produït el 2011, quan era president del Barça. Fonts de Qatar consultades pel mitjà britànic neguen que aquesta operació tingui relació amb el Mundial de futbol i que s'hagin donat diners a Rosell o Teixeira per assegurar el vot del brasiler. També neguen que aquests diners tinguin a veure amb el patrocini del Barça.

El 'Telegraph' afirma que s'ha posat en contacte amb Rosell, però que no vol parlar. La versió del Barça és que desconeixia aquests fets, ja que pertanyen a l'esfera privada de qui va ser president del club, i nega una relació amb el pacte amb Qatar per patrocinar la samarreta blaugrana.

Rosell i Teixeira fa anys que mantenen una bona relació i negocis comuns. Rosell hauria ajudat Teixeira amb els tràmits per poder residir a Andorra si així ho decidís el directiu brasiler. 

Garcia, però, investiga el paper de Teixeira. La investigació segueix oberta.