DOPATGE
Esports 17/02/2013

El president de l'Agència Mundial antidopatge adverteix que a l'operació Port "segurament hi ha futbolistes"

John Fahey afirma que "les mostres de sang no es refereixen només a ciclistes"

Efe
1 min

BarcelonaEl president de l'Associació Mundial Antidopatge (AMA), John Fahey, ha assegurat al diari 'Abc' en parlar sobre el judici de l'operació Port que "les mostres de sang no es refereixen només a ciclistes i hi ha una alta probabilitat que hi hagi futbolistes involucrats. Tothom ho sap per la informació que ha trascendit i ningú ha negat. Les mostres de sang no es refereixen només a ciclistes", recalca Fahey.

El president de l'AMA admet l'esforç del govern espanyol per reforçar les lleis per lluitar amb més eficàcia contra el dopatge. "Hi ha hagut diversos incidents que indiquen que hi ha hagut problemes amb el dopatge a Espanya, inclòs, és clar, el judici contra el doctor Eufemiano Fuentes. Però Espanya ha fet un esforç real per reforçar les seves lleis i en l'últim any hi ha hagut avenços significatius. Durant un temps dubtàvem si Espanya estava compromesa i disposada a reformar les seves lleis, però ja no és el cas. S'han fet passos correctes, i el govern actual mereix ser reconegut per això. El govern anterior no va fer gaire. Sens dubte, Espanya serà més eficaç ara en la lluita contra el dopatge", ha afegit.

Sobre l'operació Port i el judici que se segueix per aquest cas, Fahey comenta: "Al final, tant és quins esports i qui siguin els afectats, el que volem és que s'identifiqui els individus que van realitzar autotransfusions. Aquestes persones hauran de respondre en funció de la normativa aplicable. Volem les bosses de sang: amb la sang i els noms es podran abordar nombrosos casos de dopatge, ja siguin ciclistes, futbolistes o tennistes", ha sentenciat.

stats