Esports 16/07/2012

Falten 39 dies per al primer Barça-Madrid

El primer clàssic dels quatre de la temporada serà el 23 d'agost. Avui el Barça i el Madrid comencen la pretemporada pensant a arribar en forma i preparats a aquest primer desafiament entre favorits.

Albert Solé
4 min
EL MILLOR DEL MÓN 
 Leo Messi, envoltat per cinc jugadors del Reial Madrid, durant el partit de Lliga que es va jugar al Camp Nou al mes d'abril.

BARCELONAFalten 39 dies per al Barça-Madrid del 23 d'agost. Per a alguns seran molts dies, per a d'altres massa pocs. I és que avui el Barça i el Madrid es posen en marxa per preparar la temporada 2012/13, el mateix dia, com si s'haguessin posat d'acord. De fet, l'equip blanc havia de començar a treballar ahir, diumenge, però a última hora el tècnic José Mourinho va decidir donar un dia més de vacances als seus jugadors i començaran avui.

Aquest és el segon any consecutiu que el clàssic del futbol espanyol es converteix quasi en un torneig d'estiu de primeríssim nivell, cosa que obliga les dues plantilles a agafar la forma òptima més d'hora del que seria habitual. L'any passat el Madrid de Mourinho sentia la necessitat de superar el Barça com fos i prendre-li el primer títol del curs -la Supercopa d'Espanya- i va decidir començar la pretemporada una setmana abans que els blaugranes per arribar al primer duel, el 14 d'agost, més ben preparats. El Madrid hi va arribar millor i va jugar més bé aquell partit d'anada de la Supercopa al Bernabéu, però un Barça inferior va aconseguir un 2-2 que li va servir per guanyar el títol tres dies després amb un 3-2 al Camp Nou, el partit del famosíssim dit a l'ull de Mourinho a Tito Vilanova. Després d'aquella agressió, i del clatellot instintiu de Tito com a resposta, tots dos entrenadors van ser sancionats per a la següent Supercopa, la d'enguany, però l'amnistia decretada per Ángel María Villar, el president de la Federació Espanyola, permetrà que Mou i Tito puguin seure a la banqueta en el primer clàssic de la temporada, que ja escalfa motors.

Un estiu molt semblant

Amb alguna diferència notable, com que el Barça farà tota la pretemporada a Barcelona -només viatjarà per jugar partits a Europa i el Marroc- i que el Madrid marxarà 15 dies als Estats Units, el camí que portarà el Barça i el Madrid al primer clàssic és força similar. Avui arrenquen els dos equips, i el 24 de juliol ja jugaran el primer amistós de l'estiu, el Barça a Hamburg i el Madrid a Oviedo. El segon duel arriba també d'hora: el 27 de juliol el Madrid va a Lisboa per jugar amb el Benfica i el 28 el Barça se'n va a Tànger per jugar contra el Raja Club Athletic. Els blaugranes havien de jugar en principi contra una selecció de jugadors de la lliga marroquina, però al final el rival serà el Raja Club. El mateix dia el Madrid iniciarà la gira pels Estats Units, on disputarà el primer amistós el 2 d'agost contra els Galaxy de Beckham a Los Angeles. Abans, però, el Barça haurà jugar un partit oficial, la Supercopa de Catalunya -nou format- contra l'Espanyol a l'estadi Lluís Companys a Montjuïc. La gira blanca constarà de quatre partits: el de Los Angeles, el de Las Vegas contra el Juventus (5 d'agost), contra el Milan a Nova York (8 d'agost) i contra el Celtic de Glasgow a Filadèlfia (11 d'agost). Mentre el Madrid estigui fent les Amèriques, el Barça jugarà a París contra el PSG (4 d'agost), a Göteborg contra el Manchester United (8 d'agost) i a Bucarest contra el Dinamo (11 d'agost).

L'11 d'agost serà l'últim partit amistós de pretemporada dels dos equips abans de l'inici de Lliga, el cap de setmana del 18 i 19 d'agost. Abans, però, els jugadors internacionals dels dos equips es tornaran a dispersar arreu del món per a un partit amistós de les seleccions el dia 15. El partit que més notaran el Barça i el Madrid és l'amistós de la selecció espanyola a Puerto Rico, només tres dies abans de l'inici de Lliga, en què el Barça debuta al Camp Nou contra la Reial Societat i el Madrid al Bernabéu contra el València. Aquest serà l'últim partit previst pels de Mourinho abans de la Supercopa, però el Barça encara jugarà un partit més al mig, el Trofeu Joan Gamper, el 20 d'agost contra la Sampdoria. El Trofeu Santiago Bernbéu, en canvi, encara no té data de disputa ni rival.

Els de l'Eurocopa, a poc a poc

Ni Tito Vilanova ni José Mourinho podran comptar encara amb tots els jugadors de la plantilla per preparar aquest primer clàssic del curs. De fet, fins al 30 de juliol no arribaran tots els jugadors de les vacances, i la plantilla no estarà completa fins que acabin els Jocs Olímpics, on hi ha els blaugranes Jordi Alba, Tello i Montoya i el madridista Marcelo, amb el Brasil.

El gruix de les dues plantilles comencen avui la pretemporada amb les revisions mèdiques, i dilluns que ve, el 23 de juliol, començarà a entrenar-se Puyol -té més dies de descans perquè no ha tingut vacances, ja que es recuperava de la lesió al genoll-. El 26 de juliol arribarà a Madrid el francès Karim Benzema, eliminat als quarts de final de l'Eurocopa, i el 28 arribaran els portuguesos i els alemanys del Madrid -eliminats a les semifinals-, que pujaran directes a l'avió que els portarà de gira pels Estats Units. I el 30 de juliol serà el dia que el Barça i el Madrid estaran quasi al complert amb la incorporació dels jugadors espanyols que van guanyar l'Eurocopa i no van començar les vacances fins a l'1 de juliol, el dia de la final a Kíev. Llavors només faltaran 24 dies per al 23 d'agost, la primera data marcada en vermell del calendari dels aficionats del Barça i el Madrid.

stats