Esports 25/09/2013

'Farsa' en lloc de 'Barça', al 'Marca': l'obra d'un 'hacker'

Un pirata informàtic hauria manipulat la web del diari esportiu per fer que semblés que utilitzava el malnom que alguns sectors utilitzen per al club blaugrana. La xarxa s'ha encès i el periodista Pablo Egea ha hagut d'aclarir l'embolic

Ara
1 min

BarcelonaNit de foc ràpid a Twitter pel que semblava una falta de respecte del diari 'Marca' pel Barça. Durant el partit entre el club blaugrana i la Reial Societat d'aquest dimarts a la nit, el nom de l'equip dirigit per Tata Martino ha aparegut transformat de 'Barça' a 'Farsa' en la retransmissió minut a minut de la web de 'Marca'. Es tracta del malnom utilitzat per al club català per sectors radicals d'equips rivals. També és utilitzat sovint com a sarcasme –normalment en privat públic– pels més crítics amb el barcelonisme com a fenomen social i amb la dimensió mediàtica del club.

Era, per tant, estrany que el diari 'Marca', una capçalera prestigiosa dins de la premsa esportiva espanyola, utilitzés aquesta terminologia. Estrany i incendiari. Ràpidament, Twitter s'ha omplert de fotografies i captures d'imatge que anaven acompanyades d'opinions indignades sobre la falta de rigor del diari. D'altres, en canvi, s'ho passaven la mar de bé, com @madriditsa987.

Finalment, Pablo Egea, el periodista de 'Marca' autor de la retransmissió, ha respost a l'escàndol assegurant al seu compte de Twitter que la pàgina web del diari havia estat 'hackejada'.

stats