NATACIÓ SINCRONITZADA
Esports 07/09/2012

La Federació Espanyola fa fora Anna Tarrés per sorpresa

Anna Tarrés deixarà de ser la seleccionadora espanyola de sincronitzada. Ahir la Federació Espanyola li va comunicar per sorpresa que no la renova, i la madrilenya Ana Montero sona com a substituta.

A. Solé / N. García / N. Arroyo
3 min
Anna Tarrés, a la dreta, després de l'actuació d'Ona Carbonell i Andrea Fuentes als Jocs de Londres.

BARCELONA.Anna Tarrés deixarà de ser la seleccionadora espanyola de natació sincronitzada a finals d'any. Ahir, per sorpresa, el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, li va trucar i li va comunicar que no li renovarà el contracte de seleccionadora, que acaba el 31 de desembre del 2012. Tot i que en l'entorn de la natació corria el rumor abans dels Jocs Olímpics que la relació entre Tarrés i Carpena no era gaire bona, i que si els resultats no eren bons a Londres hi podia haver canvis, després de la medalla de plata en duet i de bronze per equips ningú s'ho esperava, i menys quan falta un any per al Mundial que s'ha de celebrar a Barcelona el 2013. "A mi no m'havia arribat aquest rumor i ha sigut una sorpresa, no m'ho esperava", deia ahir al vespre Anna Tarrés a l'ARA.

La notícia la va avançar a mitja tarda el Mundo Deportivo , i des de llavors la Federació Espanyola va quedar muda. Ni tan sols el departament de premsa sabia la notícia quan els periodistes hi trucaven. Per tant, ahir a la nit no hi havia versió oficial per part de la Federació sobre les raons de la destitució . Anna Tarrés explicava ahir què li havia dit el president: "No vull valorar els motius que m'ha donat. Molt cordialment m'ha dit que volia agafar un camí nou amb l'equip de sincronitzada i que jo no entrava als seus plans", comentava. Sembla estrany que el motiu per fer-la fora sigui aquest, quan Tarrés, des que va agafar la selecció espanyola, el 1997, ha obtingut uns resultats immillorables: quatre medalles olímpiques (2008 i 2012), 25 medalles en Mundials i 25 més en Europeus.

Tarrés, massa 'independent'

La gent de l'entorn del món de la natació sincronitzada creu que darrere d'aquest suposat canvi de rumb que vol fer Fernando Carpena amb la selecció hi ha un problema de falta d'entesa entre el president i Anna Tarrés. La seleccionadora sempre ha fet molt la seva amb la selecció, i el fet que elles siguin a Sant Cugat i Carpena a Madrid ha obert més escletxes. Tarrés contractava els músics i la gent que l'ajudava a fer noves coreografies sense donar gaires explicacions. I a vegades, davant la falta de diners que havien d'arribar de Madrid, Tarrés havia organitzat alguna actuació privada amb les nedadores en algun hotel per finançar l'equip. "És cert que sóc una persona diferent i hem escollit una manera de fer pròpia, però els resultats són els que són", assegurava Tarrés a aquest diari.

Una persona que coneix bé Anna Tarrés és el seu primer entrenador i actual president del CN Kallipolis, César Villegas: "És totalment injust i, a més, fer-ho per telèfon, que sempre és tan poc elegant".

Ana Montero, possible relleu

La persona que sona amb més força per substituir en el càrrec Anna Tarrés és la madrilenya Ana Montero, que es va formar a l'Agrupació Esportiva Sincro Retiro. Montero, que va estar sota les ordres de Tarrés, es va retirar després de formar part de l'equip de sincronitzada als Jocs Olímpics d'Atenes 2004 (l'equip va aconseguir la quarta posició) i ara és integrant de l'equip tècnic de la Federació Espanyola de Natació, i una persona considerada de l' aparell de Carpena. Montero, de 31 anys, va iniciar-se en la natació sincronitzada als vuit anys i ara és l'entrenadora responsable de l'equip júnior de sincronitzada. Actualment Montero prepara al CAR de Sant Cugat el Mundial Júnior, que se celebrarà a Volos (Grècia) del 12 al 16 de setembre.

stats