GIRONA FC

La Federació de Penyes del Girona intenta que el cas Oikos no caigui en l’oblit

Els penyistes blanc-i-vermells han demanat que se’ls consideri acusació popular

El cas Oikos, que sembla haver quedat tancat en una carpeta, encara no ha viscut el seu últim capítol. La Federació de Penyes del Girona ha presentat un escrit al jutjat d’instrucció número 5 d’Osca en què demana la seva compareixença com a acusació popular. Segons el comunicat, els penyistes blanc-i-vermells volen “prendre coneixement de les actuacions i diligències practicades pel jutge instructor” i “exercir un dret que la Constitució atorga als ciutadans i institucions per defensar-se de conductes que presumptament poden constituir delictes tipificats al Codi Penal”.

Des del Girona es té prou clar que tots els passos que es facin acabaran en res. L’entitat, que va destinar dos bufets d’advocats a estudiar el cas, ja va veure com la seva proposta era desestimada perquè, passés el que passés en el Valladolid-València –el partit que va obrir la caixa dels trons, amb converses telefòniques incloses on presumptament es demostrava que alguns futbolistes del Valladolid hi estaven involucrats–, els gironins no haurien pogut avançar els castellans en la classificació. Per tant, el descens esportiu era inevitable i només s’evitaria si el cas Oikos es resolgués demostrant que el Valladolid va adulterar el resultat. Un fet que ara com ara sembla improbable.

La Federació de Penyes del Girona recorda que la temporada 2017-18 la Lliga va premiar l’afició de Montilivi com la millor del campionat pel seu "comportament exemplar", i que continuarà lluitant per defensar els seus drets i la transparència de la competició.