FUTBOL
Esports 03/03/2012

La Federació anunciarà dimarts la seu de la final de la Copa del Rei

El Barça i l'Athletic Club no es van posar d'acord ahir per escollir la seu i la data de la final de la Copa del Rei. La Federació decidirà dimarts si es juga al Vicente Calderón, la Cartuja o Mestalla.

àlex Gozalbo
2 min
Toni Freixa i Antoni Rossich van representar el Barça en la reunió que es va fer a Las Rozas.

BARCELONA.Gairebé dues hores de reunió a Las Rozas no van servir ahir perquè la Federació Espanyola (RFEF), el Barça i l'Athletic Club arribessin a un acord per determinar la seu i la data de la final de la Copa del Rei. La junta directiva de l'organisme estudiarà dimarts (12 h) les propostes dels dos clubs i anunciarà l'escenari del partit.

El Barça vol jugar la final de la Copa del Rei al Vicente Calderón (Madrid) i, independentment de si el Barça arriba a la final de la Lliga de Campions o no, fixar ja la data per al divendres 25 de maig. Toni Freixa, portaveu de la junta directiva del club blaugrana, afirma: "L'aficionat no mereix que la data quedi oberta fins a finals del mes d'abril. A més, el Calderón és un estadi que és pròxim a les dues ciutats i el desplaçament és còmode".

L'Athletic Club, en canvi, aspira a jugar la final de la Copa del Rei a la Cartuja (Sevilla) el diumenge 20 de maig, una data que s'hauria de modificar si el Barça arriba a la final de la Lliga de Campions. Josu Urrutia, president del club basc, opina que "el camp estarà en bones condicions i és el que permet més entrada d'aficionats".

Tot i les preferències de Barça i Athletic Club, la Federació Espanyola encara no descarta que la final de la Copa del Rei es jugui a Mestalla. A diferència del Vicente Calderón, que té programat un concert de Coldplay per al 20 de maig, i de la Cartuja, on Bruce Springsteen actuarà el 13 de maig, l'estadi de València té disponibilitat total de dates.

La prioritat principal de la Federació és mantenir fins a l'últim moment la porta oberta a poder jugar la final de la Copa del Rei el 20 de maig per no perjudicar la selecció espanyola. Vicente del Bosque pretén concentrar els futbolistes que competiran a l'Eurocopa el dia 20 de maig a Madrid. Si la final es juga el dia 25, tindrà un problema.

Obres als lavabos del Bernabéu

Durant la reunió d'ahir la Federació Espanyola va recordar que el Santiago Bernabéu, l'opció que preferien tant el Barça com l'Athletic Club, estava descartat perquè ha de fer unes obres als lavabos. "No tenim intenció de polemitzar amb el Reial Madrid. És la Federació Espanyola qui ha de jutjar els motius, si és que els jutja", va assegurar Toni Freixa.

stats