COPA DEL REI
Esports 25/02/2012

La Federació prioritza 'la roja' a la final

Barça i Athletic han topat amb una altra adversitat. Després que el Madrid no els deixi el Bernabéu per jugar la final de Copa, ara la Federació prefereix esperar-se a fixar la data pensant en l'Eurocopa.

Nuria García
3 min
ELS CLUBS, UNITS  En l'elecció de la seu de la final, l'Athletic i el Barça posen per davant d'altres factors facilitar el desplaçament dels seus aficionats.

BARCELONAEls dos clubs finalistes de la Copa del Rei, el Barça i l'Athletic Club, han topat amb una altra pedra en el camí cap a la final. Els dos volen tancar com més aviat millor la data de la final per tal de poder vendre entrades als seus socis i seguidors i començar a organitzar el desplaçament de les seves aficions. I l'única data que a hores d'ara es podria tancar és la del dia 25 de maig, ja que tot està pendent de si el Barça arriba a la final de la Lliga de Campions, prevista per al dia 19.

Però la Federació Espanyola, l'organitzador de la Copa del Rei, prefereix esperar-se i no donar per definitiva la data del 25 de maig, ja que vol prioritzar la preparació de la selecció espanyola de cara a l'Eurocopa. El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, té previst donar la llista de convocats el dia 15 de maig i tots els citats s'haurien de concentrar el dia 21. És per això que, si es fixés la data de la final el dia 25, la preparació de la roja per a l'Eurocopa es veuria una mica alterada, ja que de la llista de 24 jugadors que ahir va donar Del Bosque -i que, segons va dir, seria la base de la llista de 23 que aniran a l'Eurocopa- la meitat són jugadors del Barça (8) i de l'Athletic Club de Bilbao (4).

La seu depèn de la data

Ahir l'Athletic va fer públic a través d'un comunicat a la seva web que insisteix que la final de Copa sigui al Bernabéu i que, de moment, ningú els ha dit que la seva proposta estigui desestimada. "La seu sol·licitada per l'entitat per a la disputa de la final segueix sent l'estadi Santiago Bernabéu", assegura l'Athletic. El Barça, per la seva part, també opina el mateix i ja va demanar a la Federació una resposta oficial que expliqui per què no es pot jugar a l'estadi blanc.

De fet, els dos clubs, previsors, ja han mantingut converses informals per si en la pròxima reunió prevista per a principis de març -tot i que de moment cap dels dos clubs ha estat convocat- la Federació els anuncia que no es pot jugar aquest partit al Santiago Bernabéu.

I l'opció que més agrada al Barça, si no es pot jugar la final al Bernabéu, és el Vicente Calderón. Però en aquest estadi només s'hi podria jugar el dia 25, ja que el dia 20 hi haurà un concert de Coldplay. Pel Barça, el Calderón compleix les tres premisses claus: equidistància, màxima capacitat i concreció en un dia per començar a muntar el desplaçament de tots els aficionats. I precisament aquest últim punt és el que no agrada a la Federació Espanyola, que vol triar una seu que no tanqui portes a cap dels dos dies per si el Barça no arriba a la final de la Lliga de Campions i pot avançar la final de Copa al dia 20.

En aquest cas, si prenem com a referència el que diu la Federació, Mestalla tindria més possibilitats d'acollir la final, ja que l'estadi del València no té problemes amb cap dels dos dies, a diferència del de l'Atlètic de Madrid.

L'Atlètic de Madrid no en sap res

El president de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo, va comentar ahir al programa Gol Nord , d'Ona fm, que no sap res sobre una hipotètica final de Copa al seu estadi. "No tenim cap notícia sobre la final de Copa al Calderón, però estaríem molt orgullosos que es pogués jugar al nostre estadi", va dir el president de l'Atlètic de Madrid, i va afegir: "Ningú s'ha dirigit a nosaltres ni oficialment ni extraoficialment".

stats