Fent pinya amb De Gea

Els futbolistes asseguren que creuen el porter mentre Del Bosque medita si el fa jugar de titular

L’endemà de fer-se pública la declaració d’una testimoni que relaciona David de Gea en un presumpte cas d’abusos sexuals i prostitució, la selecció espanyola va reaccionar a la notícia fent pinya amb el porter del Manchester United. L’equip, concentrat a l’illa de Ré (França) i que prepara el debut d’aquest dilluns a l’Eurocopa, no vol que aquest cas pugui afectar el rendiment de la selecció. Fins i tot el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, hi ficava cullerada i pregava perquè tot plegat no condicionés els resultats de la roja, que aspira a aconseguir el seu quart títol europeu, el que seria el tercer de forma consecutiva. Ara mateix l’únic que dubta és el seleccionador, Vicente del Bosque, que no té clar si ha de continuar apostant per De Gea o retornar la titularitat a Iker Casillas.

Divendres, quan va sortir a la llum la informació, va ser un dia mogut a la selecció espanyola. Els ànims, però, es van anar calmant progressivament. De Gea va parlar amb els companys i els va assegurar que la informació era “totalment falsa”, exactament el mateix que va dir posteriorment a la roda de premsa. A la tarda fins i tot va córrer el rumor -arran d’una publicació al tabloide britànic The Sun - que el porter havia sigut expulsat del combinat i tornava cap a casa. En realitat era a l’hotel amb la resta de la selecció. “El que sí que desitjo és que en cap cas afecti a la selecció”, deia Fernández Díaz, que apel·lava a la presumpció d’innocència per justificar que el porter continués a la convocatòria.

Calma després de la tempesta

La jornada d’ahir va ser més tranquil·la, amb una única roda de premsa de l’exblaugrana Pedro Rodríguez i de Mikel San José -company d’Iker Muniain a l’Athletic Club, futbolista que també ha sigut assenyalat per la testimoni-, en què es van admetre quatre preguntes sobre el tema. A la tarda els jugadors van fer un entrenament a porta tancada i a la nit van traslladar-se cap a Tolosa, la capital històrica del Llenguadoc, on el dilluns (15 h, Telecinco) debutaran contra la República Txeca a l’Eurocopa. La millor resposta per evitar que la bola es fes més grossa va ser tancar l’equip amb pany i forrellat.

“El David [de Gea] està molt bé. Va entrenar bé i tranquil i estava tranquil quan vam parlar amb ell. L’hem d’ajudar, sap que estem amb ell i que li donem suport”, comentava Pedro en una compareixença de premsa molt menys nombrosa que la del divendres. “Ell està tranquil i nosaltres també. No ens desestabilitzarà, tot i que [la informació] no arriba en un bon moment, a un dia de començar l’Eurocopa. Però té el cap fred i és molt professional en aquests moments”, afegia el davanter, que aquesta temporada ha jugat al Chelsea després de deixar el Barça.

El dubte a la porteria

Mentrestant, però, continua el dubte a la porteria. Fins ara semblava clar que De Gea seria el titular i que Casillas seria el suplent de luxe, en el que es va batejar com una “transició dolça” perquè el capità deixés passar el porter del futur. Ara tot són dubtes. “Com tot en el que passa a la vida, cal donar-hi un parell de voltes. Estem en un període de reflexió. No puc dir ara mateix si [De Gea] serà titular o no”, afirmava el seleccionador, que feia una breu compareixença davant dels mitjans de comunicació. Entre avui i demà l’entrenador salmantí prendrà la decisió final.

Més continguts de