CICLISME
Esports 08/01/2013

Flecha: "El meu fitxatge pel Vacansoleil no és un pas enrere, sinó endavant"

El ciclista català abandona l'Sky i serà corredor del Vacansoleil aquesta temporada

Efe
1 min

BarcelonaJoan Antoni Flecha, tres vegades podi a la París-Roubaix, considera que el seu pas de l'Sky al Vacansoleil "és un pas endavant i no enrere", i espera aprofitar la seva llibertat i experiència a l'equip holandès per sumar èxits al seu palmarès. Amb una etapa del Tour de França 2003, el Campionat de Zuric i la Omloop Het Nieuwsblad en el seu palmarès, Flecha ha abandonat l'Sky de Bradley Wiggins per afrontar una nova aventura en un equip en què tindrà llibertat per buscar les seves ambicions, un moviment que considera un avanç en la seva carrera.

"No es tracta d'un pas enrere, això seria així si els meus resultats empitjoren, però lluito per motivar-me a entrenar. Ara sóc en un equip on se'm dóna llibertat. Això no és un pas enrere. Tothom entén la meva elecció", explica. El pas de l'Sky al seu nou equip Vacansoleil-DCM no és, per Flecha, una aposta arriscada. "No tinc res a perdre-hi. L'Sky és un equip molt bo i molt gran, però no hi tenia la llibertat per perseguir interessos propis. No hi havia res dolent en això, però encara tinc les meves pròpies ambicions, i si vull complir-les, havia d'anar a un equip que em donés llibertat. Per sentir-me feliç i mantenir la meva motivació, he de ser capaç d'atacar", comenta.

"Vull ser el Flecha que sempre vaig ser. Una victòria d'etapa al Tour de França figura com el més destacat del meu palmarès, i el fet de repetir a l'Sky era molt difícil. Ara tindré més oportunitats", ha assenyalat. Als seus 35 anys, Fletxa assegura que no està preocupat de moment de la seva retirada, tot i que admet que tothom "té data de caducitat".

stats