GIRO D'ITÀLIA
Esports 18/05/2013

L'organització del Giro suspèn l'ascens al Sestriere per culpa de la neu

Es manté l'interrogant sobre si diumenge es podrà ascendir el mític Galibier

Efe
1 min

BarcelonaL'ascens a l'estació de Sestriere, a 2.035 metres d'altitud, que era el primer Gran Premi de l'etapa d'aquest dissabte, ha quedat suspesa per l'organització del Giro d'Itàlia de ciclisme davant les negatives condicions climatològiques que es registren a la zona. Sestriere, estació hivernal que va acollir l'esquí alpí en els Jocs Olímpics d'hivern de Torí 2006, era la primera de les grans cites muntanyenques de l'actual edició del Giro, en una catorzena etapa entre Cervere i Bardonecchia, amb 168 quilòmetres segons la ruta prevista.

No obstant això, les pèssimes condicions climatològiques que es registren a la zona, amb pluja, mala visibilitat i neu, no garanteix la seguretat dels corredors, especialment en l'ascens, pel que l'organització del Giro ha decidit suspendre el pas per Sestriere. L'organització, que ha allargat l'etapa d'avui en uns 14 quilòmetres, però, ha decidit mantenir el final d'etapa al cim del Jafferau, amb rampes superiors al 14 per cent.

De moment, es manté l'interrogant sobre si diumenge es podrà ascendir el mític Galibier (2.642 metres), on està previst acabi la quinzena etapa, i que també es veu afectat pel mal temps

stats