CICLISME
Esports 05/09/2013

Gilbert s'estrena com a campió del món a Tarragona

El ciclista belga de BMC guanya a la primera etapa de la Vuelta a Espanya a Catalunya amb una gran remuntada al noruec Edvald Boasson Hagen

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaPhilippe Gilbert (BMC) ha trencat el conegut com a malefici de l'arc de Sant Martí a la dotzena etapa de la Vuelta a Espanya, acabada a Tarragona. El ciclista belga, doble vencedor d'etapa a l'edició anterior, no aconseguia cap victòria des que es va endur el mundial a Valkenburg l'octubre passat.

Gilbert ha hagut de fer una gran remuntada en els últims 200 metres per superar el potent noruec Edvald Boasson Hagen (Sky), que ha volgut anticipar-se a l'arribada després d'una gran col·locació del seu company Rigoberto Urán. Les trampes en forma de petites pujades en els últims quilòmetres han eliminat els esprintadors purs de l'arribada.

Amb la general sense canvis (tret dels 3 i 2 segons de bonificació en un esprint intermedi que han agafat Ivan Basso i Nicholas Roche), demà es farà una etapa íntegrament catalana amb sortida a Valls a la una del migdia i arribada a Castelldefels, previ pas pel dur Ratpenat.

Vuelta a Espanya, dotzena etapa (Maella– Tarragona, 164,2 km):

1r Philippe Gilbert (BMC) 4h 03' 44”

2n Edvald Boasson Hagen (Sky) m.t.

3r Maximiliano Richeze (Lampre-Merida) m.t.

4t Luca Paolini (Katiuixa) m.t.

5è Gianni Meersman (Argos-Shimano) m.t.

Classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 45 h 26' 06”

2n Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 31”

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 46”

4t Chris Horner (RadioShack) a 46”

5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'33”

stats