GIRO D'ITÀLIA
Esports 10/05/2013

Wiggins perd més d'un minut al Giro en una etapa caòtica que guanya Hansen

El basc Beñat Intxausti (Movistar) es manté al grup dels favorits, resisteix les nombroses caigudes i pren la maglia rosa de líder abans de la contrarellotge

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaL'australià Adam Hansen (Lotto-Belisol) ha estat el vencedor de la setena etapa del Giro d'Itàlia, en una gran actuació en solitari sota la pluja després de ser l'únic resistent de l'escapada del dia. Hansen és un fidel gregari que des de la Vuelta 2011 ha competit i ha acabat totes les grans voltes consecutives, i enguany té previst també fer les tres.

Aquesta etapa de mitja muntanya acabada a Pescara ha començat amb un grup d'escapats (a més de Hansen, Ioannis Tamouridis, Pim Ligthart, Maarten Tjallingii, Emanuele Sella i Dominique Rollin) que s'ha anat desetructurant per la duresa del recorregut. El desgast també es feia notar entre els favorits, però no hi ha hagut un primer moviment important fins un moviment a 21km a metade Ryder Hesjedal, el defensor del títol.

A partir de la cota de Santa Maria de Criptis, els descensos mullats han estat determinants, provocant caigudes per gran part dels favorits. Astana ha planejat un moviment en favor de l'hàbil Vincenzo Nibali, llançant al davant Tanel Kangert per mantenir la distància, però també el sicilià ha acabat al terra.

Tanmateix, a ell no li ha complicat tant el dia com a Bradley Wiggins. El vencedor del Tour de França, que ja havia quedat en un grup anterior durant un ascens, ha patit una caiguda a l'última baixada del dia, que l'ha fet prendre els revolts amb molta precaució. Finalment ha perdut 1'22” respecte a la resta de favorits, que tractarà de recuperar demà a la crono de 55 km.

Amb la pèrdua de temps de Luca Paolini, el nou líder és el basc Beñat Intxausti (Movistar), que ha salvat els accidents aquests últims dies i ha aprofitat la gran contrarellotge per equips del seu equip.

Giro d'Itàlia, setena etapa:

1r Adam Hansen (Lotto-Belisol) 4h 35' 49”

2n Enrico Battaglin (Bardiani) a 1' 07”

3r Danilo Di Luca (Vini Fantini) m.t.

4t Mauro Santambrogio (Vini Fantini) m.t.

5è Damiano Caruso (Cannondale) m.t.

Classificació general provisional:

1r Beñat Intxausti (Movistar) 28h 30' 04”

2n Vincenzo Nibali (Astana) a 5”

3r Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) a 8”

4t Giampaolo Caruso (Katiuixa) a 10”

5è Mauro Santambrogio (Vini Fantini) a 13”

stats