SEGONA DIVISIÓ
Esports 27/01/2012

El Girona busca sumar punts per sortir del pou davant d'un Celta en ratxa

El Girona-Celta és l'inici del compte enrere que, per a l'equip català, significa la segona volta de la lliga, en la qual l'únic objectiu és sortir dels llocs de descens i salvar la categoria

Efe
2 min
Ramon Vilaró i Josu Uribe.

GironaEl tècnic Josu Uribe, que ha anunciat canvis a l'onze, comptarà amb la totalitat de la plantilla, a excepció dels lesionats David García, Ion Vélez i Richy. Uribe ha assegurat en la prèvia que "l'equip tindrà algunes novetats respecte a la setmana passada", bàsicament "per reforçar l'aspecte defensiu davant un dels millors conjunts de la categoria". Seguint la seva anàlisi del Celta, el tècnic del quadre gironí considera que "disposa de mitja dotzena dels millors jugadors de Segona A, que tots els entrenadors voldrien per a les seves plantilles".

"Aquest tipus de partits, contra Celta, Deportivo o equips d'aquest estil, són especials, perquè són equips de Primera a Segona" i perquè "tothom vol jugar-los", ha indicat el tècnic. Josu Uribe també ha destacat la magnífica ratxa que porta el rival en les últimes jornades, amb cap derrota en sis partits i deu gols a favor per només un en contra en aquest mateix tram de lliga.

"Són xifres espectaculars en atac i també en defensa, però bé és veritat que algun dia han de tornar a perdre i nosaltres hem d'intentar que sigui a Girona", ha afegit Uribe. Després dels canvis anunciats, cap esperar un parell de novetats en la defensa i l'entrada de Javi Acuña en la davantera.

El Celta de Vigo, en el seu millor moment de la temporada després d'encadenar sis jornades sense perdre, viatja a Girona amb l'obligació de no fallar per no despenjar-se de la lluita per una de les dues places d'ascens directe a la Primera Divisió. L'última derrota de l'equip de Paco Herrera va ser el 26 de novembre davant el Barcelona B en el Miniestadi.

Des d'aleshores, el Celta ha sumat quatre victòries i dos empats, la qual cosa l'ha pujat a la cinquena plaça, amb dos punts de desavantatge sobre el Valladolid, segon, i cinc amb el Deportivo de la Corunya, líder en solitari de la categoria. Per a aquest partit, el tècnic celeste perd al lateral esquerre Carlos Bellvís i al migcampista Cristian Bustos, tots dos per sanció, però recupera al central internacional veneçolà Andrés Túñez i al lateral Roberto Lago, que no van poder jugar contra el Còrdova per lesió.

Tots dos recuperaran a Montilivi la titularitat en una defensa que completaran Hugo Mallo al lateral dret i Oier Sanjurjo al centre de la saga. Per davant, Alex López i Borja Oubiña formaran el doble pivot, com a reforç de la línia de tres volants que ocuparan Quique de Lucas, Mario Bermejo i el xilè Fabián Orellana. En punta, Paco Herrera medita si donar-li continuïtat a David Rodríguez o tornar a situar com a referència ofensiva a Iago Aspas, qui ja està totalment recuperat de l'esquinç que va patir en el seu turmell dret a final de l'any passat.

Girona: Mallo, Luso, Tortolero, Rigo, Migue, Jandro, Tébar, Dorca, Oscar Díaz, Corominas i Acuña.

Celta: Yoel; Hugo Mallo, Oier, Túñez, Roberto Lago; Alex López, Oubiña; Quique de Lucas, Bermejo, Orellana; David Rodríguez o Aspas.

Àrbitre: Hernández Hernández (C.Las Palmas)

Camp: Montilivi

Hora: 18,00.

stats