LIGA ADELANTE
Esports 04/04/2015

Un bon Girona derrota el Valladolid i presenta la seva candidatura a l'ascens (2-1)

Un gran gol d'Eloi Amagat d'estratègia ha decidit el partit a la segona part

Aday, celebrant el primer gol del Girona contra el Valladolid

GironaUn bon Girona ha resolt un duel molt equilibrat contra el Valladolid (2-1), un dels seus principals rivals a la zona alta, amb la qual cosa presenta la seva ferma candidatura a l'ascens directe. El partit s'ha decidit a 17 minuts del final, gràcies a una jugada d'estratègia, després d'un servei de córner que ha rematat a la xarxa Eloi Amagat.

Amb aquesta victòria el Girona, amb un partit més, iguala a punts el líder, el Betis, i deixa el Valladolid, rival directe, a cinc punts. El partit entre dos aspirants al títol s'ha iniciat amb un ritme trepidant i amb el Girona recuperant el ritme i l'espurna que el caracteritzaven en els últims partits.

Ràpidament, en el minut 10, el partit s'ha posat de cara als locals, quan Aday Benítez ha avançat el Girona en el marcador amb un excel·lent xut des de la frontal de l'àrea al qual no ha pogut fer res el porter visitant Javi Vares. A partir del gol, el conjunt de Machín s'ha mostrat sòlid, i ha pogut augmentar la distància. En realitat ha marcat el 2-0, però el col·legiat ha anul·lat el gol de Mata.

El Girona dominava i en una jugada d'estratègia ha disposat de dues oportunitats. Primer Aday ha rematat al travesser i el rebuig no ha estat aprofitat per Richy. Els castellans, que no creaven perill, han tingut una bona oportunitat per mitjà de Mójica, que ha superat Ramalho i ha posat la pilota sobre Pérez. Només la gran intervenció de Becerra ha impedit que arribés l'empat. No obstant això, en una acció aïllada, De Melo ha empatat en el minut 38 de penal, després d'una jugada en què Hernán Pérez ha estat víctima d'una falta de Ramalho (1-1). Abans del descans, ho ha intentat Richy per als locals, però ha aturat el xut Varas. També l'ha tingut Leao, encara que ha rebutjat el defensa local Lejeune.

En la segona meitat, el Girona no ha sortit amb tant d'encert i el partit ha estat més equilibrat. S'ha entrat en una fase de més domini de les defenses sobre els atacs. I quan fallen les cames i es juga a no perdre, només l'estratègia o un error poden decidir. En aquest cas ha estat una acció assajada.

Àlex Granell ha posat el córner a la perfecció perquè el seu company Eloi Amagat copegés de volea i enviés la pilota al fons de la xarxa a 17 minuts per al final (2-1). El Valladolid ha buscat l'empat fins al final, però s'ha trobat amb Becerra, que ha detingut amb solvència un remat des de fora de l'àrea d'Óscar en la millor oportunitat dels val·lisoletans.

Fitxa tècnica:

Girona: Becerra; Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Aday (Gerard Bordas, min 82); Pere Pons, Granell (Marc, min 89), Eloi; Felipe (Sebas Coris, min 68); i Mata.

Valladolid: Javi Varas; Peña, Samuel, Valiente (Jeffren, min 79), Chica; Leao, Timor, Mójica, Hernan Pérez; De Melo (Roger Martí, min 65); i Pereira (Óscar, min 74).

Gols: 1-0, min 10: Aday. 1-1, min 39: De Melo. 2-1, min 73: Eloi Amagat.

Àrbitre: Areces Franco (comitè asturià). Ha amonestat els locals Lejeune i Ramalho, i el visitant Marc Valiente.