SEGONA DIVISIÓ
Esports 02/03/2011

El Girona presenta candidatura a la promoció d'ascens a Primera

Dissabte passat el Girona aconseguia col·locar-se entre els millors i ahir va constatar que no va ser fruit de la casualitat. El Barça B confirma la seva reacció golejant el Còrdova amb un Soriano en ratxa.

David Jover / Nuria García
2 min
Jonathan Soriano va aconseguir ahir dos gols més, i ja n'ha fet 18 aquesta temporada amb el filial.

Barcelona.El Girona va demostrar ahir contra el Granada que no està a les places que donen dret a jugar la promoció d'ascens a Primera Divisió per casualitat. I és que els de Raúl Agné encara no han perdut aquest 2011 i ja encadenen deu jornades consecutives sumant. Ahir, amb un Montilivi ple a vessar i contra el Granada, el quart classificat, els gironins van fer un partit molt seriós i van saber aprofitar dues badades defensives dels andalusos per sumar tres nous punts que els alcen fins a la cinquena posició de la classificació.

Els d'Agné es van avançar en el marcador amb un gol de Peragón (33') després d'una errada clamorosa de la defensa visitant, que va deixar la pilota als peus del golejador gironí. I quan el partit encarava la recta final, Kiko Ratón va robar una pilota al centre del camp i, després de retallar un defensa, va veure com Siqueira posava la pilota dins la seva pròpia porteria (87').

Qui també va guanyar i sembla que torna al camí dels triomfs és el Barça B, que es va imposar per un contundent 4-1 al Còrdova, amb dos gols d'un Jonathan Soriano en ratxa. El filial té els mateixos automatismes que el primer equip. No fa falta anar gaire lluny del Camp Nou per veure un futbol de primer toc i de qualitat, tan sols uns metres. I més si en aquest equip hi juga Thiago, una delícia per als ulls dels valents que s'apropen al Miniestadi.

Tot i així, per vèncer has de ser més regular i estar més atent en defensa, ja que quan Jonathan Soriano va marcar -amb els dos gols d'ahir es converteix en el màxim golejador del Barça B en una temporada a la categoria de plata amb 18 gols- l'alegria tan sols va durar dos minuts. Usero, lliure de marca, va aprofitar un mal refús de la defensa blaugrana i va situar l'empat en el 50'. Per sort per als de Luis Enrique va aparèixer Thiago Alcántara al segon temps. El fill de Mazinho es va inventar dues grans passades i va deixar en safata dos gols cantats per a Soriano -si bé el 2-1 se'l va marcar Tena en pròpia porta-. El 4-1 final va ser d'Edu Oriol, que va sentenciar amb un fort xut per la dreta. A més, a les acaballes, Gerard Deulofeu va fer el seu debut a Segona Divisió.

El Nàstic vol fugir del descens

Els grana s'enfrontaran aquest vespre (20 hores) al Xerez amb la intenció de fugir de les places del descens, on van caure dissabte passat després de perdre contra el Celta, el líder de la categoria (2-1). El tècnic, Juan Carlos Oliva, es mostra tranquil i confiat en veure que l'equip ha millorat el seu joc en els últims partits. A més, el Xerez no passa pel seu millor moment, amb tres derrotes consecutives. Oliva recupera per a aquest partit homes importants com Sergio i Seonane, que tornen després de complir sanció, mentre que Mingo podria ocupar el lateral esquerre per les molèsties físiques de Raúl Fuster.

stats