BARÇA

Valverde: "De Jong vol la pilota i vol aprendre. És un futbolista amb molta curiositat"

El tècnic lloa el joc de l'holandès i de Griezmann

Ernesto Valverde ha valorat positivament l'actuació del seu equip al Gamper, on malgrat la manca de ritme l'equip blaugrana s'ha desfet de l'Arsenal (2-1). "M'agrada el retrobament amb l'afició i l'estadi. I poder anar coneixent els nous jugadors. Ha sigut un partit amb molts canvis. Potser ha mancat ritme al primer temps, però al segon s'ha millorat. Es nota que De Jong vol la pilota i manar. Potser hauríem pogut tenir més velocitat de pilota amb la circulació, però la idea era poder veure tots els jugadors", ha assegurat.

Sobre De Jong, ha afegit que "té molta curiositat, és molt exigent i vol saber-ho tot per millorar". "La seva relació amb la pilota no és la millor, controla el joc però encara podria donar més velocitat al joc, veient passades més llargues. De mica en mica s'anirà treballant. Busca les posicions entres línies i la pilota el porta a posicions més avançades", ha explicat.

Preguntat sobre Griezmann, ha assegurat: "Pot jugar en dues posicions... en moltes posicions en atac. Ha jugat ara pel mig, ja que fins ara no teníem Suárez". Sobre altres noms propis, ha dit que "Riqui Puig seguirà amb fitxa del filial, podrà jugar amb els dos equips", cosa que "ja sol passar amb jugadors joves". De Luis Suárez ha explicat que "ha sortit molt endollat".

També ha parlat de Sergi Roberto: "És migcampista, és la seva posició. S'ha adaptat molt bé al lateral, però la seva posició és al mig del camp". El tècnic per cert, ha admès no sentir-se còmode amb la gira pels Estats Units. "Per al club és important, des d'un punt de vista econòmic... però a l'equip no l'ajuda, ja que toca fer grans viatges, com va passar al Japó".