26/11/2012

Guardarem la samarreta de Pelé amb la gorra de Schumacher

2 min
Guardarem la samarreta de Pelé amb la gorra de Schumacher

Potser sí que tenen raó els que diuen que als circuits hi haurien de posar aspersors per fer les curses més distretes. La d'ahir ho va ser, i molt, gràcies al plugim intermitent que va caure. Un final digne de la temporada més apassionant de la història de la F-1 moderna en un escenari que tradicionalment ha estat decisiu per a l'adjudicació del campionat. Però Interlagos ha de canviar. La F-1 no pot acabar en una instal·lació que no està al nivell de què presumeix la F-1. El traçat d'aquest circuit és fantàstic, però si la resta no millora, si no li fan un rentat de cara radical, potser Ecclestone hauria d'anar-se rumiant la possibilitat de substituir-lo.

Els que pertanyem a la generació que hem vist jugar Cruyff, Maradona i Romário estem de sort. Com els que hem vist córrer Prost, Senna i Schumacher. Som dels que ens passem el dia intentant fer pedagogia amb els nostres fills sobre els èxits del Barça, dient-los que -abans- aquest equip no guanyava sempre, com ara els fem veure que són uns afortunats per gaudir de curses tan intenses. O de veure jugar Messi. O de veure córrer Vettel. El Barça no va canviar d'un dia per l'altre. En canvi, la F-1 sí que s'ha transformat en poc temps en un dels espectacles més excitants de l'esport. Ha costat, però ara és vibrant, emocionant. És com una tragèdia grega en què passen moltes coses i en què hi ha diferents personatges que interpreten tots els papers de l'auca. El campionat mundial de F-1 és com un serial televisiu. Tan llarg, però també tan addictiu. I amb tant d'èxit.

Se'n va Schumacher, i Vettel -tres títols amb només 25 anys- ja té els mateixos Mundials que el més gran de tots, Senna. I un més que Alonso. Dels seus dos campionats ja fa tant de temps que semblen les Copes d'Europa del seu Reial Madrid. No són en blanc i negre, però és que els de Vettel són en 3D.

Messi ha matat Pelé. I el pilot de Red Bull pot deixar en poca cosa la fita històrica de set Mundials del Kàiser. És el final d'una era i el començament d'una altra.

stats