MUNDIAL 2014

Guardiola i Martino analitzen el Mundial i parlen del seu comiat del Barça a Buenos Aires

Segons Guardiola, d'un gran club com el Barça sempre en surts ferit malgrat que "si et crida, hi vas nedant, si cal"

L'entrenador del Bayern de Munic, Josep Guardiola, ha participat a un acte anomenat "El Mundial segons Pep", acte que ha reunit a centenars de persones al 'Luna Park' de Buenos Aires.

Guardiola ha analitzat el Mundial i l'actualitat esportiva acompanyat per Gerardo Martino. Els titulars més destacats de l'acte, segons han informat les agències argentines i EFE, han estat aquests:

Guardiola

"Espanya em fa molta pena. El futbol li deu tant a aquests jugadors, que han fet tant per ell, que mereixien poder competir millor al Mundial".

"Aquest és un Mundial  molt xulo, molt divertit. Hi ha molts gols i els equips surten a atacar, no juguen amb por, pensant en defensar-se ".

"Argentina és una de les candidates. Lionel Messi és una bèstia competitiva, cada vegada és millor".

"Quan tens a jugadors tan bons d'atac, com Messi, com Higuaín, Di María, Agüero, has de adaptar-te a ells i jugar perquè ells puguin fer el que saben".

"Costa molt dirigir un equip. Qui té raó és qui guanya, una idea en boca d'un que perd és una excusa. Es demanen èxits immediats, i quan les coses van malament, els jugadors et maten directament"

"Quan el Barça et diu d'anar, cal anar nedant si cal. Però és un transatlàntic, un equip gegant del que sempre se surt ferit, per molt bé que et vagi. Al final, necessitava descansar un any, quan vaig marxar"

"Admiro com es va comportar Martino al Barça, tant durant el triomf com durant les derrotes"

Gerardo Martino:

"Messi està ara més enfocat i participatiu. Argentina té en ell la figura que et dóna aquest plus d'energia, d'alè per donar el millor quan importa".

"Al Barça pensava que si havia els mateixos jugadors que abans, quan es guanyava, havia de ser culpa meva que ja no juguessin tan bé com abans".

"Els Mundials són competicions molt delicades, en que treballes quatre anys i per una jugada puntual pots perdre".

"