Esports 17/02/2011

Guardiola: "Hem jugat millor que l'any passat"

Martí Molina
2 min
Guardiola, a la sala de premsa després del partit.

Barcelona.Resignat, però alhora optimista. L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, sortia a la sala de premsa després de veure com el seu equip deixava escapar un 0-1 a favor. "El resultat és dolent, però hem fet un bon partit a Europa, crec que millor del que vam fer l'any passat" assegurava. De fet, va qualificar el partit de "fantàstic" pel fet que tots dos conjunts apostessin per un futbol ofensiu i no pas defensiu.

Guardiola no va voler culpar els seus homes de la derrota, ni tampoc recriminar-los que amb el resultat a favor no renunciessin a l'atac i optessin per tancar-se en defensa. "No sé fins on arribarem a aquesta competició, però sé que ho farem sent nosaltres mateixos -va assegurar el tècnic-. Ni ho hem deixat de ser en el partit d'anada ni ho deixarem de ser en el de tornada".

L'entrenador va lamentar no haver marcat més gols tot i tenir ocasions clares per fer-ho. Encara que va valorar molt positivament haver-ne aconseguit un: "El gol no ens salva, però és evident que marcar fora és important". D'altra banda, va valorar: "Hem fet millor partit que a Lió o a Stuttgart", on el resultat va ser millor però va marxar "amb mal regust de boca".

Del rival, l'Arsenal, va explicar que "és un equip que es troba molt còmode al contraatac i juga molt bé amb espais", i va assegurar que "es poden fer moltes lectures del partit, ja que ells també han tingut ocasions al principi per marcar".

Guardiola no va voler criticar l'àrbitre pel gol anul·lat a Messi per fora de joc inexistent o pel possible penal a Pedro, però va comentar que en un partit com el d'ahir "tot compta i les decisions arbitrals també influeixen". En canvi, sí que va comentar la targeta groga a Piqué, que li impedirà jugar la tornada al Camp Nou. "Ja ens va passar al camp de l'Inter, que el rival tenia cinc jugadors amenaçats de sanció i nosaltres un, i vam rebre nosaltres", va dir. I més enllà de l'àrbitre, Guardiola va reconèixer que l'absència del central els penalitzava. "A veure si tenim el Carles (Puyol) a punt per jugar d'aquí a tres setmanes".

De cara al partit de tornada, el tècnic va voler mostrar-se optimista, assegurant per enèsima vegada: "Confio en aquests jugadors perquè ja m'han demostrat que hi puc confiar". Va desitjar trobar-se un Camp Nou ple.

stats