Esports 12/05/2011

Guardiola: "La Lliga té més mèrit venint d'un Mundial"

El preparador blaugrana va lloar un cop més els seus jugadors, i va reivindicar la llavor que va plantar Johan Cruyff fa vint anys i el camí que van seguir Louis van Gaal i Frank Rijkaard anys enrere.

David R. Jover
2 min
David Villa ha guanyat la seva primera Lliga gràcies a la confiança de Pep Guardiola.

Barcelona.Josep Guardiola ja té la seva tercera Lliga consecutiva al sarró. L'entrenador de Santpedor va voler tenir un primer record per a les víctimes del terratrèmol de Llorca abans de tornar a lloar els seus jugadors, dels quals va ressaltar que "han donat una lliçó de compromís durant tota la Lliga".

Guardiola va voler ressaltar que aquesta tercera Lliga potser té "més mèrit" que les anteriors, perquè "es venia d'un Mundial i no sabia com respondrien els jugadors després de dos anys molt durs i gairebé sense descans", va afirmar. El preparador barcelonista, a més, va explicar que l'equip va fer "tres quarts de Lliga gairebé perfectes, en què va fer molts gols", i va afegir: "En el tram final, tot i que no se n'han pogut marcar gaires, l'equip ha estat tant o més competitiu que en altres ocasions". També va voler explicar el millor i el pitjor moment de la temporada, que estan relacionats amb Éric Abidal. "La pitjor notícia de l'any va ser quan ens van comunicar el que patia Abidal. El millor també té a veure amb ell, i va ser quan ens van dir que ja estava del tot bé", va comentar.

Pel que fa a la seva felicitat personal i sobre el que sentia després de guanyar la Lliga, Guardiola va explicar que la seva alegria "és immensa" i que era un moment "ple de joia". A més, va recomanar als seus jugadors que "durant un parell de dies ho celebrin molt" i que d'aquí uns dies ja hi haurà temps per pensar en la final de Wembley contra el Manchester United.

Respecte al partit va comentar que el Barça "va anar a buscar el gol", i va afegir que en els últims quinze minuts de partit, veient que l'empat servia als dos equips, havien "abaixat una mica el llistó".

Rosell destaca els valors

El president del club va voler felicitar tots els jugadors pel seu "esforç, actitud i fair play ", va destacar. A més, va agrair a l'afició del Llevant la seva "esportivitat" per haver "aplaudit la sortida d'Abidal del terreny de joc".

stats