LES REACCIONS DELS PROTAGONISTES
Esports 03/10/2011

Guardiola: "Si jugues amb una defensa de 3 has de dominar"

L'entrenador del Barça reconeix que durant el partit contra l'Sporting els seus homes han tingut dificultats per controlar la pilota, però hi resta importància i ho justifica per l'acumulació de partits.

Martí Molina
1 min
Pep Guardiola donant instruccions a la banda del Molinón.

Barcelona.L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, va explicar les claus de la victòria ajustada del seu equip al camp de l'Sporting, en un partit en què els blaugranes van tenir moltes dificultats per atacar la defensa local, i en què van començar jugant amb 3 defenses per acabar amb una línia de 4 homes al darrere.

"Si jugues amb una defensa de 3 has de dominar, i quan no ho fas has de passar a 4", va dir l'entrenador per justificar el canvi de sistema que va dur a terme a l'inici del segon temps. A més, va reconèixer: "Els primers 30 minuts van ser bons, però després no ho vam acabar de fer del tot bé". Guardiola va aclarir que la seva idea era que "Pedro visqués prop de l'àrea i que Thiago s'obrís, però no tan aviat com ho va fer". Tanmateix, va ser comprensiu amb els seus jugadors: "S'entén perquè venim d'un viatge molt llarg i això sempre fa que costi més", va dir.

L'entrenador blaugrana va elogiar l'Sporting: "És un equip que posa gent al darrere i deixa molts pocs espais per jugar. Li pot costar jugar contra equips que també es tanquin al darrere, però als grans els costarà molt guanyar-lo", va afegir Guardiola.

El de Santpedor també va voler defensar Leo Messi, que durant el partit d'ahir va reclamar un penal: "Quan Messi cau a l'àrea és perquè l'han tirat, i la gent ho ha de saber".

La victòria deixa el Barça en la posició de líder, però l'entrenador opina que és "un fet circumstancial", i sobre aquest inici de Lliga creu que "els partits d'Anoeta, Mestalla o el Molinón són la demostració que tot costa molt.

stats