PRIMER PARTIT SENSE ABIDAL
Esports 19/03/2011

Guardiola vol fer de la pitjor setmana l'inici d'una exitosa recta final

El tècnic del Barça creu que contra el Getafe es juguen mitja Lliga i reclama la màxima atenció als seus futbolistes, a qui veu capaços de sobreposar-se anímicament a una difícil i intensa setmana.

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola, ahir, camí de la sala de premsa de la Ciutat Esportiva a Sant Joan Despí. El tècnic confia que l'equip estarà prou concentrat per derrotar el Getafe.

Barclona.Han estat set dies difícils de digerir per als jugadors del Barça. Primer van ser les polèmiques decisions arbitrals que els van permetre sumar només un punt a Sevilla. Després van ser els atacs des de Madrid sobre un suposat dopatge dels jugadors blaugranes. I l'últim cop, el més fort, la detecció del tumor al fetge d'Abidal.

Pep Guardiola va parlar ahir en roda de premsa per donar un missatge de tranquil·litat a l'afició culer. L'equip se sent fort, interioritza amb ràbia tota aquesta campanya antiesportiva i té ganes de dedicar una victòria al seu company de vestidor. "L'Abi és un dels nostres, ens l'estimem molt, pel que ens dóna dins i el que ens donarà ara fora del camp", va sentenciar Guardiola. Perquè amb el contratemps de la malaltia d'Abidal, l'entorn s'ha humanitzat i s'ha posat fre a allò del tot s'hi val per destronar el Barça. "Aquí el més important és ell, és la persona i el tema esportiu queda en un segon terme", deia.

Substituts

Però és inevitable que s'hagi de fer l'esforç de pensar què implica futbolísticament perdre Abidal per al que queda de campanya. Guardiola ja ha fet aquest exercici i l'ha tornat a executar amb una fe absoluta en la plantilla i el filial. "Tenim el Gaby, el Piqué, el Fontàs, i tirarem més dels de baix, si cal. Si sempre ens omplim la boca amb el planter, és el moment de demostrar-ho", va sentenciar.

El Barça afronta ara el tram decisiu de la temporada, els últims deu partits de Lliga, els quarts de final de la Champions i la final de la Copa del Rei. La fase en què no es pot fallar. S'intenti el que s'intenti des de fora, l'equip és una pinya i vol capgirar tots aquests inputs negatius en energia "positiva", assegurava Guardiola.

El primer pas per oblidar aquesta difícil setmana passa per derrotar el Getafe aquest vespre al Camp Nou i marxar als compromisos internacionals amb els deures fets. El Pep avisa: "Si no guanyem podem dir adéu a la Lliga. Hem de mantenir el nivell just abans de la pausa de seleccions, estar més forts que mai per encarar bé els nou partits que quedaran després". Ara que arriba la recta final, l'equip rendirà. Són només dos mesos. "I volem viure'ls fins al final amb opcions a tot, amb un somriure i fent que la gent s'ho passi bé".

stats