LLIGA DE CAMPIONS
Esports 23/02/2016

El Bayern no remata la Juve en un duel extraordinari (2-2)

L’equip de Guardiola guanyava per 0-2 després d’una exhibició en el primer temps

Isaac Lluch
El polonès del Bayern Lewandowski intentant el remat de cap davant l’oposició de Barzagli, en una acció del partit d’ahir al Juventus Stadium.

MunicA començaments d’any, des de l’ stage hivernal a Qatar, Pep Guardiola va assegurar que no veia el Bayern preparat per guanyar la Lliga de Campions. El tècnic català venia a dir que al seu equip li faltava mostrar seguretat i control en els moments més delicats o transcendents. Guardiola ja no podrà dir més que el seu conjunt no opta clarament a guanyar la Champions League, si bé el partit que van completar ahir els seus jugadors no va acabar de sortir tan rodó com per moments va indicar el seu joc. Esclar, davant hi havia ni més ni menys que la Juve, que va tenir l’encert de ficar-se en el partit quan semblava escombrada de la gespa. El campió italià no va poder igualar mai el domini del Bayern però sí un marcador que se li havia posat ben costa amunt. El 2-2 final deixa el conjunt de Guardiola un pèl disconforme. Després de fer el més difícil, després d’anar guanyant per 0-2, va permetre a l’equip torinès fer-se fort a l’àrea. La reflexió que va fer Guardiola a Qatar continua vigent: si el seu equip vol ser campió ha de gestionar molt millor els reversos dels partits.

La paritat del resultat i l’extraordinària reacció final de la Juve no pot entelar la lliçó de joc que va donar el Bayern durant més d’una hora de partit. Va ser per gravar-ho i atendre minuciosament amb posterioritat a tots els detalls que va fer bé l’equip de Guardiola amb una alineació precària en la defensa però robusta des de l’actitud i la claredat tàctica. En 60 minuts la Juve gairebé ni es va poder acostar a l’àrea que defensaven els bavaresos. Era clar que a l’equip italià no li importaria cedir la iniciativa al Bayern, segur de poder córrer en algun contracop, però els muniquesos els va permetre inicialment ben poca cosa. Amb una possessió de la pilota aclaparadora, que per moments va sobrepassar el 70% a casa del vigent subcampió d’Europa, el Bayern va tenir durant molts minuts el partit tal com el volia, tal com se’l va imaginar Guardiola. L’autoritat mostrada contra un rival tan poderós va quedar rebaixada pel punt d’honor de la Juve, que va aprofitar de manera letal, com marca la seva tradició, les poques febleses dels visitants.

Canvi de papers

Conscient que tenia una defensa ben tendra, amb centrals poderosos com Boateng, Javi Martínez i Badstuber de baixa i Benatia acabat de sortir de la infermeria, Guardiola va haver d’apostar d’entrada per tres laterals i un jove migcampista per completar la línia defensiva. La idea de tenir la Juve el més lluny de l’àrea pròpia va funcionar perfectament fins a l’última mitja hora. El control de la pilota i una pressió intel·ligentment executada sobre la zona de creació de la Juve -Lahm va amargar durant molts minuts Pogba- van dibuixar per al Bayern un partit esperançador.

Müller, que havia tingut una ocasió immillorable abans del quart d’hora, va tenir l’encert de fertilitzar el domini alemany amb un gol prop del descans. El gol de Robben poc després d’iniciar-se la represa aventurava el millor per al Bayern, però, després d’una imprecisió aïllada de Kimmich, Paulo Dybala va retallar diferències i, rematant uns moments de furor local, Sturaro va trobar l’empat. Munic decidirà en una eliminatòria colossal.