LES DECLARACIONS DE L'ENTRENADOR
Esports 28/09/2011

Guardiola nega que tingui cap conflicte amb Sandro Rosell

Guardiola va reiterar el seu suport als directius de l'anterior junta amenaçats d'embargament. A Minsk, però, també va deixar clar a Rosell que no hi ha cap conflicte amb ell i que cal treballar en pau.

Toni Padilla / Albert Solé
3 min
GUARDIOLA, TRANQUIL El tècnic del Barça no va matisar, simplement va intentar explicar-se millor.

Minsk.La roda de premsa prèvia al partit de la Lliga de Campions entre el BATE Borissov i el Barça va despertar una expectació màxima, i no pas pel partit. Pep Guardiola va respondre un i altre cop a les preguntes sobre el seu suport a la junta de Joan Laporta, i, amb un discurs elegant, va aconseguir reafirmar-se en el que va dir dissabte i calmar les aigües dins del club, on alguns membres de l'actual directiva no havien paït gaire bé la postura de l'entrenador de Santpedor.

Pep Guardiola ho va deixar molt clar: "Tinc 40 anys i sóc conscient de què dic quan parlo. Jo no parlo de Laporta i Rosell, parlo de vuit famílies. Les coses són com són, perquè estan patint i em reafirmo en el vaig dir. Estan patint per una gestió de quinze dies del senyor Gaspart. És injust que per quinze dies puguin embargar vuit famílies. Espero que es pugui arreglar". Guardiola parlava del procés judicial obert per la demanda del soci Vicenç Pla contra vuit membres de la directiva de Joan Laporta, obligats a presentar un aval per valor de 24 milions d'euros aquest divendres, sota el risc de ser embargats si no ho fan. Als directius se'ls acusa de no haver avalat l'últim exercici econòmic del mandat de Joan Gaspart, que, per llei, els tocaria avalar perquè van exercir durant quinze dies d'aquell curs econòmic.

Guardiola, que va parlar en un to desenfadat i fent broma en algun moment, va insistir en un dels eixos claus del seu discurs, per sobre de Laporta, Rosell o d'ell mateix, hi ha el Barça: "He estat amb les dues juntes, i s'assemblen molt més del que es pensen. Tots dos volen el millor per al Barça. Són la mateixa cara de la mateixa moneda. En qüestions de pell, jo no m'hi fico, tots som fills de casa nostra".

Guardiola va confirmar que aquests últims dies ha parlat amb Rosell, amb qui es va abraçar poc després, abans de l'entrenament. "Clar que he parlat amb Rosell, i entenc que estiguin un pèl molestos. Jo sé que sóc un empleat del club, només un empleat. Em porto bé amb ell perquè és el president del club. És i serà un molt bon president, i aquest primer any ho ha fet molt bé". Durant la resta del dia, la relació entre tots dos havia estat correcta però un pèl distant.

Marxa enrere no confirmada

La roda de premsa de Guardiola va provocar un enrenou considerable, i, poc després que acabés de parlar a l'estadi del Dinamo, la Cadena SER informava que l'actual junta havia demanat al soci Vicenç Pla que retirés la demanda contra els vuit directius de l'època Laporta. I, poc després, el mateix mitjà de comunicació apuntava que el senyor Pla s'hauria negat a fer-ho. Malgrat tot, cap de les dues informacions, però, va ser confirmada des de dins del club, on es comenta que res ha canviat.

Ara Rosell sap que Guardiola veuria amb bons ulls un gest seu per enterrar la destral de guerra entre les dues últimes directives, gest que Guardiola no demana obertament, tal com va reconèixer ahir mateix: "Jo no demano res, jo tinc la mateixa veu que qualsevol soci, jo només dono la meva opinió, l'òrgan decisiu és l'assemblea, jo només faig una reflexió en veu alta. Aquest soci té tot el dret a fer el que ha fet, però sé que, tant els uns com els altres, faran tot el que podran perquè l'estabilitat actual, que fa temps que no es vivia, continuï".

Sandro Rosell, però, va valorar les paraules de Guardiola, i per això es va afanyar a esperar-lo a peu de gespa per abraçar-lo. Gest públic que no s'havia viscut de bon matí a l'aeroport del Prat, quan els dos protagonistes no es van deixar veure plegats, tot i l'expectació mediàtica que hi havia per la trobada entre tots dos. En la directiva de Rosell es medita seriosament demanar a Vicenç Pla que retiri aquesta demanda presentada a títol individual, per poder deixar Laporta amb només una demanda pendent, aquella de l'acció de responsabilitat. Seria un nou gest cap a la normalitat dins d'un club acostumat als debats i les divisions de tota la vida. "Forma part de la nostra manera de ser. El problema és sociològic d'aquesta casa, i també és la nostra força", admetia un Guardiola que va exasperar sense voler els periodistes locals, que fins i tot van abandonar la sala de premsa farts de preguntes sobre un afer institucional i no pas sobre el partit que significa que, per primer cop, el vigent campió d'Europa juga a Bielorússia.

El partit d'aquest vespre va quedar eclipsat per tot plegat, però Guardiola sap de la importància dels tres punts en joc després de cedir-ne dos fa quinze dies contra el Milan al Camp Nou: "Si tenim un ensurt i no ens van bé les coses contra el BATE, ho patirem fins al final".

stats