FUTBOL

Guardiola suma un altre rècord

El Bayern firma a Bremen (0-1) el millor inici de la història de la Bundeliga

“Encara que perdem 0-12 contra el Bayern, mantindrem en el càrrec el nostre entrenador”, havia avisat el mànager esportiu del Werder, Thomas Eichin, en vigílies de rebre l’equip de Pep Guardiola. I, com si el seu objectiu es limités a no encaixar una golejada, a no prendre gaire mal, el Bremen es va parapetar amb un dispositiu defensiu de nou jugadors que tant va dificultar la victòria al Bayern com l’intent propi de puntuar.

L’equip bavarès no va poder aplanar-se el partit ni alleujar-se fins al xiulet final. Això sí, continua per una autopista i al carril de més a l’esquerra, a tota velocitat, a la Bundesliga: 9 jornades, 9 victòries. Rècord absolut. El conjunt de Guardiola va firmar amb un 0-1 a Bremen el millor inici en la història del campionat. I amb la plantilla en quadre, amb poc marge de maniobra a la banqueta en un partit que es va anar enverinant amb el pas dels minuts per com estava el marcador d’ajustat. Amb una mica de sort el Werder Bremen hauria empatat en els minuts finals. Ujah va tenir dues ocasions clares davant un ferm Neuer. Els locals tot just es van decidir a abandonar una línia defensiva de cinc homes i un mig del camp amb quatre homes en la contenció a falta de dotze minuts, quan va sortir Pizarro. Fins llavors tampoc va moure la banqueta Guardiola. Tampoc tenia gaire per escollir: Javi Martínez estava tocat, Douglas Costa venia de partits transoceànics amb el Brasil i ha d’estar ben fresc per visitar dimarts l’Arsenal, Kirchhoff surt d’una greu lesió i els joves Kimmich, Gaudino i Pantovic poden estar encara tendres quan el rival mossega i lluita per escapar-se d’una sèrie d’ara cinc derrotes consecutives com la que encadena el Werder Bremen.

No era un partit per a floritures, però el Bayern va respondre amb una bona ocupació d’espais i un domini absolut de la pilota. Se li va complicar l’escenari del partit quan va fallar un segon gol en els primers minuts de la represa. Abans havia marcat Müller (minut 23) després d’una assistència de Thiago. A falta d’extrems purs, l’exblaugrana va situar-se ben escorat a la banda esquerra per buscar el desequilibri davant les dues línies ben atapeïdes i reculades del Bremen. Tres punts, rècord i cap a casa, el Bayern.