Esports 02/09/2018

Cop d'autoritat de Hamilton a la casa dels Ferrari

El britànic treu de la pista Vettel i supera Räikkönen en una demostració de caràcter

T.p.

Barcelona“It’s 'hammer' time”, li deien a Lewis Hamilton per ràdio en veure com el Ferrari de Kimi Räikkönen entrava a boxs per canviar els neumàtics. I sí, era l’hora de donar un cop d’autoritat per deixar els rivals tocats i acostar-se al cinquè títol de campió del món de Fórmula 1. Lewis Hamilton (Mercedes) arribava a Monza, el feu de Ferrari, on l’esperava un infern de color vermell. Però en lloc de cremar-se va apagar el foc italià amb cava i va aconseguir un triomf que va deixar amb cara de pocs amics l’alemany Sebastian Vettel, el seu gran rival. Ja a les primeres voltes, Vettel no va saber tancar la porta quan Hamilton l’avançava i va acabar sortint del traçat, fet que va convertir la seva cursa en un viacrucis. Vettel va caure fins a la 17a posició i, malgrat que va aconseguir remuntar fins a la quarta posició final, va haver de conduir escoltant per la ràdio interna com Hamilton s'imposava.

Després de 8 anys sense triomf de Ferrari a Monza, l’escuderia italiana confiava imposar-se i donar emoció al Mundial. Si fa 15 dies Vettel havia pujat al capdamunt del podi, acostant-se a Hamilton a la classificació general, a la sessió d’entrenaments oficials el britànic s’havia vist superat tant per l’alemany com per Räikkönen. Feia 10 anys que els dos cotxes de Ferrari no sortien a la primera posició i tot estava llest per a una festa local. Però Hamilton els va deixar muts ja a les primeres voltes, quan va superar un Vettel que no va poder aturar l’agressiva acció del britànic. Hamilton va començar la seva particular persecució de Räikkönen, ajudat per una bona estratègia del seu equip. Quan el finlandès va entrar a canviar neumàtics, el segon Mercedes, de Bottas, va situar-se en primera posició i va frenar Räikkönen quan aquest va tornar a la pista. Bottas va permetre a Hamilton acostar-se al finlandès després d’entrar a boxs i el britànic va avançar-lo quan faltaven 10 voltes per al final i ràpidament el va deixar lluny. Räikkönen va entrar, tot seriós, en segona posició i Max Verstappen, tercer. Al Mundial, en un moment en què falten 7 curses per acabar-lo, Hamilton suma 256 punts, Vettel 226 i Räikkönen 164. En lloc de patir, Hamilton va fer festa grossa a Monza.

“Vull felicitar els Ferrari, ja que han completat un gran cap de setmana, en el qual hem presentat una dura batalla. Precisament per aquest motiu és una alegria guanyar aquí. Vull agrair el treball de tothom a la fàbrica, i també agraeixo a Valtteri Bottas la feina, ja que ha fet una gran carrera. Som a casa de Ferrari, però he vist moltes banderes britàniques”, va dir, rialler, Hamilton mentre rebia xiulets dels aficionats de Ferrari. De fet, ja són 8 anys sense un triomf a Monza. L'últim va ser amb Fernando Alonso, que ahir, de nou, va retirar-se a les primeres voltes de la cursa.