Esports 29/07/2012

Hamilton domina amb els ulls pendents del cel

Martí Molina
2 min

Aquest mundial de Fórmula 1 està sent passat per aigua. Ja sigui als entrenaments o durant la cursa, ben pocs circuits per on ha passat el circ s'han escapat de la pluja. Hongria tampoc en serà cap excepció. Ja va ploure amb ganes en els lliures de divendres, i els meteoròlegs preveuen que els ruixats també inundaran l'Hungaroring durant la cursa d'aquest migdia (14.00 h, TV3 i A3).

Uns aiguats que podrien deixar en un no res la superioritat que va exhibir ahir el McLaren de Lewis Hamilton (primer), i en canvi podrien donar ales al Ferrari de Fernando Alonso (sisè), que lidera el Mundial i que ha demostrat que el seu monoplaça s'adapta bé a la pluja.

Ahir el pilot britànic va aconseguir la pole position amb quatre dècimes d'avantatge. Però sobretot mostrant un vehicle estable, poc nerviós, que conserva bé els pneumàtics i s'adapta perfectament als revolts lents del circuit hongarès. Darrere seu, el Lotus de Romain Grosjean i el Red Bull de Sebastian Vettel, tots dos a mig segon. Aquests tres pilots són, amb permís de la pluja, els candidats a la victòria. Ja no només per l'opció de fer volta ràpida, sinó perquè van demostrar que tenien més bon ritme de carrera.

Fernando Alonso va suar més del compte per entrar a la Q3. Va haver de gastar dos jocs de pneumàtics tous i al final tan sols va poder ser sisè. Amb aquesta posició a la graella haurà de sortir per la part bruta del traçat. Un handicap afegit en un circuit on és força complicat avançar.

De fet, les gomes tornaran a ser un element clau a la cursa. Pluja a banda, els compostos de Pirelli necessiten unes quantes voltes per agafar temperatura. Ahir, per exemple, la temperatura de l'asfalt era força baixa i els pilots van haver de fer mans i mànigues per treure'n un rendiment òptim. Avui, com passa en les últimes curses, l'escuderia que sàpiga gestionar millor l'elecció dels pneumàtics i les aturades als boxs tindrà mitja feina feta.

De la Rosa, 23è

El pilot català d'HRT va tornar a superar el seu company d'equip als entrenaments. L'objectiu de cara a la cursa és intentar avançar els Marussia, encara que ahir no va aconseguir uns temps gaire competitius. "El pneumàtic tou encara és massa dur per a nosaltres en aquest circuit", es queixava. Tot i això, va reconèixer que el seu monoplaça "cuida bé" els compostos i això "és un bon símptoma de cara a la cursa, sempre que no plogui".

Qui no va tenir una actuació gens lluïda va ser Mark Webber, que lluita amb Alonso pel Mundial però que ahir va caure a la Q2 i sortirà 11è. Tampoc van funcionar gens bé els Mercedes: Nico Rosberg sortirà 13è i Michael Schumacher 17è.

stats