MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 11/06/2012

Hamilton, el setè en discòrdia

Nuria García
2 min

BARCELONALewis Hamilton era ahir un home feliç. En una temporada tan igualada com aquesta -que està passant a la història per ser la més imprevisible i divertida de totes, amb set campions en les set primeres curses, una cosa fins ara mai vista al Mundial de Fórmula 1- Hamilton buscava el seu lloc. Després de tres terceres posicions en les tres primeres curses, el pilot britànic volia aconseguir el seu primer triomf de l'any. I va arribar ahir, al Canadà, per convertir Hamilton en el setè pilot en discòrdia, el setè guanyador d'una temporada impressionant. A més, Hamilton va guanyar en un circuit, el Gilles-Villeneuve, en el qual se'n surt a les mil meravelles. Aquí, on ja ha guanyat tres cops, va aconseguir fa cinc anys el seu primer triomf al Mundial de Fórmula 1 (el 2007).

Hamilton -i el seu equip- ahir va encertar l'estratègia de dues aturades per aconseguir el triomf i, de passada, el lideratge del Mundial. Amb les altes temperatures que es van registrar a Mont-real, la degradació dels pneumàtics de Pirelli va ser molt més elevada que durant els entrenaments. El britànic, que sortia segon, va superar Vettel en la primera visita als mecànics i es va col·locar líder de la cursa. En la volta 51, Hamilton va fer el segon canvi de pneumàtics, mentre Alonso i Vettel seguien a la pista. El de McLaren va sortir de boxs i va començar a retallar un segon per volta als dos pilots que el precedien. Tan sols onze voltes més tard, Hamilton superava Vettel i se situava segon. A Red Bull van veure que calia canviar les gomes, mentre que Ferrari va decidir mantenir Alonso a la pista i seguir apostant per una sola aturada. Hamilton es va cruspir l'asturià, que va veure com perdia el podi després que l'avancessin Romain Grosjean i Sergio Checo Pérez. Fins i tot Vettel, que havia entrat a canviar pneumàtics, el va superar, compactant encara més el Mundial de pilots: a València els tres primers (Hamilton, Alonso i Vettel) arribaran separats per només tres punts.

Retirada de De la Rosa

El català Pedro Martínez de la Rosa es va haver de retirar amb problemes amb els frens, que se li escalfaven massa. "Em deien per ràdio que refrigerés al màxim els frens, que frenés com més tard millor. He aguantat unes quantes voltes, però no he pogut seguir. Em queda mal gust de boca perquè aquest cap de setmana ha estat el més fort de l'any i m'he divertit de veritat", va dir el català tot just baixar del cotxe. De la Rosa va haver d'abandonar en la volta 24, poc després que ho fes el seu company d'equip a HRT, Narain Karthikeyan, que va fer una virolla i va sortir de pista.

stats