MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 13/05/2012

Hamilton perd la 'pole' i sortirà últim per haver posat poca benzina

Nuria García
2 min
Hamilton va aturar el cotxe al mig de la pista i els marshalls van haver de retirar el seu monoplaça.

MONTMELÓA les tres de la tarda Lewis Hamilton era un home feliç. Havia aconseguit la pole position a Montmeló i era un dels clars aspirants al triomf en la cursa d'avui (14 hores, TV3 i Antena 3). El britànic assegurava en la roda de premsa posterior que aquesta pole a Catalunya era "una de les millors" que havia aconseguit en la seva carrera. Però Hamilton no va pensar que no havia arribat amb el seu monoplaça al parc tancat -tots els pilots estan obligats a fer-ho- i que, per tant, els comissaris havien obert una investigació. Sense motiu aparent, després de marcar un gran registre, Hamilton va aparcar el seu cotxe al mig de la pista, i allà el va deixar fins que els marshalls el van retirar i el van portar al parc tancat.

La resolució de la investigació dels comissaris va arribar poc abans de les vuit del vespre, després de gairebé cinc hores. La FIA (Federació Internacional de l'Automobilisme) sancionava el pilot britànic no només amb la pèrdua de la primera posició, sinó que el relegava al fons de la graella. De la investigació es desprèn que l'equip McLaren va carregar amb poca benzina el cotxe del britànic i que, per tant, van obligar Hamilton a aturar-se abans de quedar-se sense. I és que, tot i que el britànic segurament tenia prou benzina per arribar al parc tancat, si ho hagués fet també hauria estat sancionat, ja que els comissaris han d'extreure una mostra de benzina de cada cotxe per analitzar-la i el dipòsit del cotxe de Hamilton hauria arribat sec. Els comissaris van escoltar les explicacions del director tècnic de McLaren, que va al·legar causes "de força major" per evitar la sanció, però la seva excusa no va ser acceptada.

La 'pole', per a Maldonado

Així doncs, amb el britànic relegat a l'últim lloc, a Montmeló des del primer lloc sortirà un sorprenent Pastor Maldonado, que després de la sanció de Hamilton va poder celebrar la primera pole position de la seva carrera. "El podi és molt important per a nosaltres, els punts... Així que és molt important mantenir la calma i fer una bona cursa", va dir el veneçolà, content per ser segon abans de conèixer la sanció de Hamilton. Al seu costat arrencarà Fernando Alonso. Durant els entrenaments lliures, l'asturià va anar provant les peces que han ideat a Ferrari per millorar el seu cotxe. I ahir va triar les que li donaven més bones sensacions. I sí, van funcionar. Alonso va fer una volta gairebé perfecta i va colar-se en la segona fila de la graella, la seva millor posició de la temporada.

La cursa catalana està plena d'al·licients. Un, la incertesa de qui en serà el guanyador. En les primeres quatre curses n'hi ha hagut quatre de diferents i a Montmeló, la gran majoria dels teòrics favorits arrencaran des de posicions més endarrerides. És el cas de Sebastian Vettel, que tot i passar a la Q3 i poder lluitar per la pole , va veure que no podia superar els altres pilots i es va quedar al box. D'aquesta manera, sense haver fet temps, podrà sortir avui amb pneumàtics durs en comptes dels tous amb què sortiran els pilots de les primeres posicions. I és que el desgast dels pneumàtics Pirelli, com gairebé sempre, tindrà molt a dir durant la cursa.

stats