MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 16/10/2011

Hamilton trenca l'hegemonia de 'poles' de Red Bull

Després de quinze Grans Premis, un cotxe diferent d'un Red Bull surt des de la pole . A Corea, Hamilton surt primer i busca el seu tercer triomf de l'any per retallar distàncies en la lluita pel subcampionat.

N. García
1 min
Lewis Hamilton (McLaren) ha dominat els entrenaments lliures i també els oficials al circuit de Yeongam.

BARCELONAHan fet falta setze grans premis d'aquesta temporada perquè algú trenqués l'hegemonia dels Red Bull en els entrenaments oficials. Després de quinze pole positions consecutives per a Sebastian Vettel i Mark Webber -dotze per al primer i tres per al segon-, Lewis Hamilton ha estat l'encarregat de posar fi al monopoli dels cotxes de l'escuderia austríaca. El britànic, que va dominar pràcticament tots els entrenaments lliures -excepte una sessió-, també es va imposar en els oficials. I és que, tot i que és el que ho té més complicat per aconseguir el subcampionat d'aquest Mundial, en el pensament de Hamilton no existeix l'expressió llançar la tovallola . A Button, Alonso, Webber i el mateix Hamilton els queden quatre curses per barallar-se per ser el subcampió del 2011. Amb el Mundial sentenciat al Japó amb Vettel com a protagonista, ara l'atenció se centra a saber qui serà l'actor secundari de la pel·lícula d'enguany. Hamilton necessita remuntar 32 punts al seu company d'equip, Jenson Button, que ara per ara és el segon classificat.

Les millores que ha introduït McLaren en aquest tram final de temporada estan donant els seus fruits. Button va guanyar al Japó i ara Hamilton intentarà aconseguir la seva tercera victòria de l'any al circuit de Yeongam, on sembla que la degradació dels pneumàtics no és tan alta com en un principi s'apuntava.

El català Jaume Alguersuari, per la seva banda, intentarà tornar a entrar als punts sortint des de l'onzena posició.

stats