Esports 11/12/2011

"Havíem de decidir si érem valents o molt valents"

Pep Guardiola explica que havia treballat durant la setmana per jugar al Bernabéu amb defensa de tres i combina els elogis als seus jugadors amb l'autocrítica pels errors al mig del camp.

Martí Molina
2 min
Mourinho dóna instruccions als seus, mentre la banqueta del Barça celebra un gol.

BARCELONADesprés de guanyar al Bernabéu per un contundent 1 a 3, Pep Guardiola va sortir a la sala de premsa amb un somriure d'orella a orella. Una conferència en la qual el tècnic blaugrana va combinar els elogis als seus jugadors amb l'autocrítica per les petites coses que "es podien fer millor". Tanmateix, el de Santpedor va voler deixar clar que els seus homes havien anat a jugar un partit en què "calia ser atrevits", i que, malgrat el resultat favorable, "el Reial Madrid continua sent favorit pel títol final de Lliga".

Pep Guardiola va assegurar que els seus homes havien de triar "entre ser atrevits i molt atrevits per guanyar", i que es van decantar per la segona opció. "El millor d'aquest equip és la fortalesa i l'ambició que es va veure des del primer moment tot i saber el risc que hi havia", explicava l'entrenador blaugrana.

El de Santpedor va revelar que ja havia plantejat "jugar amb defensa de 3 després dels primers minuts", però que per culpa del gol matiner de Benzema es va veure obligat a retardar-ho fins al quart d'hora de joc. De fet, va matisar que necessitaven "tenir la pilota i crear joc per marcar", i que la setmana prèvia al partit havia "assajat diferents maneres d'atacar els blancs".

Tanmateix, Guardiola ha fet autocrítica i ha assegurat que els seus homes "no han fet un partit perfecte: s'han perdut moltes pilotes al mig del camp, moltes més de les que caldria en jugadors d'aquest nivell"

Pel què fa al resultat i a les conseqüències, l'entrenador no creu que això afecti negativament el Reial Madrid. "Ja eren favorits abans i continuen sent-ho ara. Si guanyen el proper partit marxaran de vacances de Nadal líders", ha afegit.

Mourinho es resigna

Per la seva banda, l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, va ser molt moderat en la seva compareixença davant els mitjans. En concret, i davant la possible expulsió de Messi, va dir que li havia "semblat" vermella, però que l'àrbitre "ho ha vist millor i no vull criticar-lo fins que hagi vist la repetició".

stats