Esports
Esports 12/04/2012

ICV-EUIA porta al Parlament l'aplicació de la taxa de serveis policials a les entitats esportives

Per Jaume Bosch, "el conseller d'Interior ha mostrat el seu desconeixement sobre la realitat esportiva de Catalunya i ha adoptat una mesura que posa en perill multitud de competicions esportives que es celebren al nostra país"

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat d'ICV-EUIA, Jaume Bosch ha portat al Parlament la polèmica aplicació de la taxa de serveis policials, que implica cobrar als organitzadors de competicions esportives que circulen per vies interurbanes i que necessiten el suport del Cos de mossos d'esquadra, des del dia 1 d'abril.

"Aquest cas és un exemple de la manca de sensibilitat del Govern de CiU en relació a l'esport de base, aficionat o de competicions professionals modestes", ha lamentat Bosch que ha qualificat "d'escàndol" que el Secretari General de l'Espot de la Generalitat, Ivan Tibau, hagi declarat que desconeixia la mesura, fet que, segons Bosch, "mostra la descoordinació interna del Govern".

Per al diputat ecosocialista, "el conseller d'Interior ha mostrat el seu desconeixement sobre la realitat esportiva de Catalunya i ha adoptat una mesura que posa en perill multitud de competicions esportives que es celebren al nostra país". "Quan Puig afirma que les retallades no afecten la prestació del servei públic de seguretat, no diu la veritat", ha afegit.

El proper dijous dia 19 d'abril, la Comissió d'Interior votarà si accepta que compareguin al Parlament, tal com va sol·licitar ICV-EUIA en començar l'aplicació de la taxa aquest mes d'abril, el conseller d'Interior, Felip Puig, el Secretari de l'Esport, Ivan Tibau, i representants de la UFEC, i de les federacions catalanes de ciclisme, automobilisme, atletisme, motociclisme i triatló.

Alhora, Bosch ha presentat al Parlament una proposta de resolució que pretén que el Govern faci marxi enrere en la mesura, que proposa la creació immediata d'una comissió mixta entre el Govern i les federacions afectades, i que mentre es mantenen les negociacions, si s'aplica la taxa, es fixi un preu simbòlic.

stats