Esports 03/04/2012

Ibrahimovic torna a casa del "filòsof"

Qui va ser el fixatge més car de la història del Barça, Zlatan Ibrahimovic, torna avui per primer cop al Camp Nou com a adversari. El suec es va perdre el partit de la fase de grups per una lesió.

T.p. / L.v.
2 min
Ibrahimovic torna  a casa del "filòsof"

BARCELONA.Més de 50.000 persones van ser al Camp Nou el 25 de juliol del 2009, quan Zlatan Ibrahimovic va ser presentat com a nou fitxatge del Barça. El suec arribava provinent de l'Inter com el fitxatge més car de la història del Barça. La directiva de Joan Laporta va tancar una operació valorada en uns 66 milions d'euros. Vint d'aquests milions eren el valor al mercat de Samuel Eto'o, que va marxar a l'Inter aquell mateix dia.

Zlatan Ibrahimovic, però, va jugar al Barça només una temporada. El suec va marcar 22 gols en 46 partits oficials, alguns tan importants com el del triomf sobre el Madrid en el partit de Lliga a l'estadi, però de mica en mica va anar perdent protagonisme, ja que el cos tècnic va preferir canviar la posició de Messi i situar-lo al centre de l'atac.

Entre aquest canvi i una lesió, Ibra es va veure a la banqueta, fet que no va pair gens bé. Segons va explicar el suec al llibre Jo sóc Zlatan Ibrahimovic , Guardiola i ell van parlar aquest tema amb calma una primera vegada, però, després de veure com seguia sense jugar, Ibrahimovic va esclatar després d'un partit de Lliga contra el Vila-real el maig del 2010, quan va cridar a Guardiola "No tens ous", sempre segons el llibre d'Ibra. "Després li vaig dir que es cagava amb Mourinho i que se n'anés a prendre pel cul. Em vaig tornar boig", relata al seu llibre. Les declaracions del seu representant, Mino Raiola, no hi van ajudar massa i l'estiu del 2010 el club li va buscar una sortida: el Milan. Segons el suec, ell i Raiola van amenaçar el Barça amb una possible operació amb el Madrid per aconseguir així que el Barça accedís a enviar-lo al Milan, on va guanyar la Lliga ja en el seu primer any.

Guardiola va admetre que no tenia "cap queixa del professional, però sí de la persona" en parlar d'Ibra, a qui no va convocar per al primer partit de Lliga de la temporada 2010-2011, a Santander, després d'unes declaracions de Raiola que van portar el club a fer un comunicat en què declarava el representant del jugador persona non grata . Llavors Ibrahimovic ja havia fet broma anomenant Guardiola el "filòsof". D'Iniesta, Messi i Xavi en va dir que "eren com bons alumnes, al vestuari, escoltant callats" quan parlava el tècnic de Santpedor.

Des de la publicació del seu llibre, el novembre del 2011, Ibrahimovic ha moderat el seu discurs.Ibra, que no va jugar el partit de la fase de grups al Camp Nou per lesió, torna avui després d'haver declarat que "jugar al Barça va ser un somni" per a ell. "M'agradaria que guanyés la Lliga", va afirmar. Ahir, en declaracions a una televisió sueca, també va parlar de l'home que va provocar el seu ostracisme, Messi. De l'argentí Ibrahimovic en va dir que "és tot talent, mentre que Cristiano Ronaldo és producte d'entrenar molt". La relació amb Guardiola, però, mai serà bona. Tant l'un com l'altre fan la seva i el tècnic valora algun gest com el que va tenir Ibra quan va donar la seva samarreta del partit d'anada per a Abidal. Però tots dos haurien preferit que els seus camins no es creuessin.

stats