BARÇA

Iniesta no jugarà al Chongqing Lifan i s'acosta al futbol japonès

El capità havia arribat a posar amb la samarreta d'aquest club

Andrés Iniesta no jugarà l’any que ve al Chongqing Dangdai Lifan, l'equip de la primera divisió xinesa amb el qual havia arribat a fer-se una fotografia amb la samarreta. El club presidit per Jiang Lizhang –també president del Granada i el Parma italià– va emetre un comunicat en què tancava la porta a aquesta operació, malgrat que el mateix Lizhang havia admès que volia fitxar el capità blaugrana. Al comunicat afirmen: “El club recorda que insistirem a invertir racionalment, no anirem en contra de la política de despeses de la Federació ni distorsionarem el mercat”. I afegeixen: “Aprofundirem en la cooperació amb Andres Iniesta, però no s’unirà amb nosaltres com a jugador”. El govern xinès ha imposat noves mesures per regular la inversió al futbol per tal de prioritzar la formació de jugadors locals, cosa que ha estat clau, a més de les condicions finals del fitxatge, per aturar una operació que podria portar Iniesta a una lliga diferent. I és que el Chongqing Dangdai Lifan accepta col·laborar amb Iniesta però no veuria amb bons ulls que jugués en un club rival.

En un gir de guió, Iniesta ha valorat la lliga dels Estats Units, una lliga que tempta el jugador, i la japonesa. Aquesta última opció pren força, ja que Hiroshi Mikitani, propietari de Rakuten, li ha obert la porta del club del qual és propietari, el Vissel Kobe.

Si Iniesta està pendent del seu futur, Antoine Griezmann també, tot i que cada cop sembla més a prop del Barça. En declaracions a RAC1, Josep Maria Bartomeu va admetre, en referència a una trobada amb el jugador: “Quan viatges per les Balears, et trobes jugadors, però no he tingut cap reunió amb ell”. Bartomeu però, va reconèixer que l’octubre de l’any passat es va veure amb el representant del jugador matalasser. “Em vaig trobar també amb el seu representant a l’octubre. Però, com amb molts representants de jugadors, ens trobem sovint”. Griezmann, però, té ben decidit acceptar la proposta del Barça, que haurà de pagar els 100 milions d’euros de la clàusula, o arribar a un acord amb el club madrileny per rebaixar la xifra.

Bartomeu també va ser clar quan va dir que Valverde seguirà l’any vinent i que en cap cas li ha passat pel cap destituir-lo. Sobre Robert Fernández, va apuntar que quan acabi la temporada es parlarà de tots aquests temes. Bartomeu també va parlar de la renovació d’Umtiti: “Encara té contracte amb el Barça. Però és moment de parlar amb ell per renovar-lo. Cada renovació té el seu temps”.

Més continguts de