19/11/2011

Introducció a la telefonia

2 min

Aquesta dependenta de telefonia és inepta. Li entaforarà el mòbil pel recte amb tanta força que, per fi, entendrà els seus problemes de cobertura. S'ha convençut que, després d'anys de tedi vital, ja és hora de passar a l'acció. Per això, quan vagi a dinar al restaurant on li perdonen la vida cada cop que li concedeixen taula, els en dirà quatre de fresques. Davant de tota la clientela els retraurà que si les croquetes són de la iaia és hora de buscar una altra iaia perquè aquesta té gust de resclosit.

Plega. No tornarà a la feina. Agafarà el cotxe i anirà fins a casa per la ronda de Dalt sense baixar dels cent per hora. Ja es poden disparar els radars; com si volen fer-li un book de fotografies amb les seves infraccions. No pensa pagar ni una multa més. ¿Quin geni va decidir fer passar abruptament de 80 a 60 a l'altura d'Horta? Què pretén? Que se li cali el cotxe? ¿Que el motor es desprengui de la carrosseria per la desacceleració? I quan arribi a casa li dirà al veí de dalt que no és millor persona per tenir un Hummer entapissat amb pell de dofí, ni un triple dúplex a Montecarlo. Més tard farà gestions a l'ajuntament que manté amb els seus impostos. Irromprà al despatx de l'alcalde i li preguntarà on és la ciutat que va prometre i amb què es va guanyar la vara de batlle. I de pas li explicarà la pena que fa tenyint-se de caoba a la seva edat i que tothom coneix la seva debilitat per les begudes graduades.

Aleshores ho deixarà tot i marxarà a algun poblet de la costa. Es banyarà cada dia al mar i es guanyarà la vida fent collarets d'orelles de mar que ell mateix haurà pescat. No es perdrà cap posta de sol. I no li caldrà res més. Està decidit, aquesta serà la seva nova vida. Ara només falta que la dependenta més inepta del món li solucioni els problemes de cobertura. O s'atengui a les conseqüències.

stats