RUGBI
Esports 10/03/2018

Irlanda derrota Escòcia i s'acosta al títol del Sis Nacions (28-8)

Anglaterra necessita vèncer França per quatre assajos per evitar que el XV del Trèvol sigui campió

Cian Healy, jugador d'Irlanda, en acció durant el partit contra Escòcia

BarcelonaIrlanda ha fet un pas gairebé definitiu per aconseguir el Sis Nacions de rugbi després de derrotar Escòcia a casa (28-8). De fet, el XV del Trèvol podria ser campió matemàticament aquest dissabte si Anglaterra no guanya França per quatre assajos de diferència.

El partit a l'Aviva Stadium ha estat sempre de color verd, exceptuant els primers minuts, en què Escòcia s'ha posat amb avantatge gràcies a un cop de càstig passat per Greig Kaidlaw. Ha estat passatger. Irlanda de seguida ha pres el control i s'ha fet amo del marcador. Al descans s'hi ha arribat amb 14-3, gràcies a les marques de Jacob Stockrdale, la primera després d'una recuperació al mig del camp. Les ha transformades Johnny Sexton.

A la represa, tot i el coratge d'Escòcia, Irlanda ha estat la gran dominadora i amb un rugbi sòlid ha certificat el triomf, després que Conor Murray ampliés distàncies i Sexton transformés. La marca de Blair Kinghorn –no transformada– només ha servit per endolcir el marcador escocès, ja que Sean Cronin ha sentenciat a falta de 10 minuts amb un nou assaig que ha passat Sexton.

El marcador, a més, manté el XV del Trèvol com l'únic conjunt que pot aspirar al Grand Slam.