Sky Games
Esports 16/07/2012

Ivan Tibau felicita els catalans dels Sky Games: "els millors del món"

El secretari general de l'Esport s'ha mostrat "orgullós" dels podis assolits i de les 15 medalles aconseguides

Ara
2 min
Recepció oficial

BarcelonaEl secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, ha felicitat aquest dilluns al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet els esportistes catalans que han participat en els recents Sky Games, els campionats del món de 'skyrunning', i que amb les seves 15 medalles han demostrat que són "els millors del món".

En l'acte, Ivan Tibau ha estat acompanyat pel president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; el president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, i el gruix dels esportistes, tant els integrants de la selecció estatal com els esportistes i tècnics de la selecció catalana de curses de muntanya, que han competit del 29 de juny al 8 de juliol en aquest esdeveniment de caràcter mundial a la zona de la Ribagorça romànica, entre el Pirineu català i l'aragonès.

El secretari general de l'Esport ha traslladat la felicitació als esportistes en nom del president de la Generalitat, Artur Mas, i s'ha mostrat "orgullós" dels podis assolits i la feina realitzada, 15 medalles que si la selecció catalana hagués pogut competir als Sky Games de manera oficial "l'haurien convertit en campiona del món". "Sou els millors pel molt que aporteu a l'esport del país", ha dit Ivan Tibau, i s'ha felicitat també perquè "no heu deixat de banda els sentiments i heu contribuït a la internacionalització de l'esport català".

Han rebut el reconeixement del Govern els medallistes en les proves següents: quilòmetre vertical –or per a Agustí Roc (equip FEDME; AE Mountain Runners del Berguedà), plata per a Laura Orgué (equip FEDME; UE Urgellenca) i bronze per a Mireia Miró (equip FEDME; UEC Gràcia)–, SkySpeed –bronze per a Sílvia Leal (equip FEDME; CE Solsonès)–, SkyBike –or per a Francesc Freixer (equip FEDME; UE Vic), or per a Núria Picas (equip FEDME; AE Mountain Runners del Berguedà), plata per a Esther Hernàndez (Selecció Catalana; CE Callús) i bronze per a Mireia Santesmases (AE Castellterçol).

També han estat homenatjats els protagonistes dels podis en SkyRaid (cursa per relleus) –or per a Montse Martínez (equip FEDME; AE Mountain Runners del Berguedà), formant equip amb Àngel Llorens i Ignaci Cardona–, SkyRace –or per a Jessed Hernández (Selecció Catalana; AE Diedre), or per a Mònica Ardid (UA Terrassa SE), plata per a Laia Andreu (Selecció Catalana; CE Callús) i bronze per a Laura Balet (UE Sabadell)–, SkyMarathon –or per a Núria Picas–, i classificació combinada, amb l'or per a Núria Picas.

Per la seva banda, Núria Picas ha refermat que als Sky Games s'ha vist que Catalunya és "una potència mundial" en aquests esports, i ha mostrat el desig que "ben aviat puguem competir com a país reconegut oficialment". Finalment, el president de la FEEC ha felicitat "orgullós" els corredors catalans pel "talent esportiu i els valors lloables" que han demostrat durant la competició, i ha afegit que tots ells han estat "un model de patriotisme, sense trair en cap moment els vostres sentiments. Els cronos no hi entenen, de política".

stats