Esports 12/09/2013

Botella descarta que Madrid opti als Jocs del 2024

L'alcaldessa diu que la cursa olímpica "ja ha proporcionat a la ciutat tots els beneficis que en podíem esperar"

Ara/efe
1 min
Ana Botella aquest dijous a un esmorzar informatiu de Fòrum Europa / EFE

MadridL'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha anunciat aquest dijous que ha comunicat al rei Joan Carles i al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que Madrid no optarà a la celebració dels Jocs Olímpics del 2024 després dels tres fracassos consecutius per acollir els Jocs del 2012, 2016 i 2020.

En la seva intervenció en un esmorzar informatiu, Botella ha avançat la decisió i ha dit que la cursa olímpica "ja ha proporcionat a la ciutat tots els beneficis que en podíem esperar".

L'alcaldessa ha comunicat també aquesta decisió al líder de l'oposició a l'Ajuntament de Madrid, Jaime Lissavetzky.

En un discurs en què ha agraït el seu treball als membres de la candidatura, l'alcaldessa també ha remarcat que reafirma el seu "compromís personal i polític" amb la ciutat de Madrid.

A l'acte han acudit nombrosos dirigents polítics i membres del seu partit, entre ells, la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría. Hi eren també el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón; el president del Congrés, Jesús Posada; els exministres d'Economia i Treball Rodrigo Rato i Eduardo Zaplana, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre.

Igualment, hi són presents el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i alguns membres del seu gabinet, com la consellera madrilenya d'Educació i Esport, Lucía Figar, i el titular de Sanitat, Javier Fernández-Lasquetty.

stats