ATLETISME
Esports 18/08/2013

Jamaica guanya l'or als 4x100 i Usain Bolt supera Carl Lewis al palmarès dels Mundials

Estats Units guanya la medalla de plata i el Canadà el bronze després de la desqualificació de la Gran Bretanya, inicialment tercera

Toni Padilla
1 min

BarcelonaEl relleu jamaicà, format per Usain Bolt, Nesta Carter, Nickel Ashmeade i Kemar Bailey-Cole, ha guanyat la darrera gran prova dels Mundials d'atletisme de Moscou amb un temps de 37.37, confirmant que aquesta illa domina la velocitat mundial i que Usain Bolt és el millor velocista de la història. Jamaica no ha fet una cursa brillant, amb canvis de relleus lents, i Bolt s'ha vist obligat a decidir la final en els darrers 100 metres superant els nord-americans, que també han fet un darrer relleu complicat, amb Gatlin ocupant el carril dels jamaicans just quan Bolt arrencava. Els jutges, però, han considerat que no era motiu per sancionar els Estats Units, que ha obtingut la plata.

En canvi, sí que s'ha quedat sense medalla l'equip de la Gran Bretanya, que ha sigut desqualificat pels jutges després d'acabar en tercera posició. Per aquest motiu, el Canadà ha ocupat el tercer graó del podi.

Amb aquest triomf, la millor marca de l'any, Bolt marxa de Moscou després d'haver aconseguit el seu objectiu: guanyar tres medalles d'or per superar al palmarès històric dels Mundials de Carl Lewis. Tots dos sumen 10 medalles, 8 d'or, però Bolt en té dues de plata i el nord-americà, una.

De pas, Jamaica confirma que ha pispat als nord-americans el domini de la velocitat mundial tant en categoria masculina com en femenina. Les proves dels 100 metres, 200 metres i 4x100, tant masculines com femenines, les han guanyat els jamaicans.

stats