GIRONA FC

Rubiales: "Tebas és un maleducat. El contracte per portar el partit a Miami no serveix"

El president de la Lliga assegura que va ser el Girona qui va oferir-se a anar als Estats Units

La guerra entre la Federació Espanyola i la Lliga de Futbol Professional (LFP) per culpa del partit Girona-Barça del pròxim 26 de gener a Miami continua. Malgrat que el president de la Lliga, Javier Tebas, segueix endavant amb els plans, el president de la Federació, Luis Rubiales, segueix disposat a evitar que el partit es jugui. En declaracions al ‘The Guardian’, Rubiales va afirmar: “Tebas ha parlat amb tothom, excepte amb qui havia de parlar. És una falta total de respecte, és un fet deslleial i incomprensible. No hem rebut ni una sola trucada seva informant que vol organitzar partits a l’estranger. La FIFA vol protegir les lligues locals. I portar la competició a un altre lloc representa una invasió a aquest país. Tebas ha ignorat per complet els jugadors i fins i tot els clubs, signant un contracte amb una companyia privada durant deu o quinze anys. El seu comportament és terrible. Fa sempre igual, és un maleducat. El contracte que ha signat per portar el partit a Miami no val res. No té valor sense la nostra autorització, així que ja es veurà què passa amb aquest partit”. Segons les normes del futbol internacional, per organitzar aquest partit cal el permís tant de la Federació Espanyola com de la nord-americana.

Tebas, però, segueix endavant. "Fa més d’un any que treballem per poder traslladar la marca de la Lliga als Estats Units. No hi ha cap obligació d’anar-hi a jugar, qui ho accepti ho fa per voluntat pròpia. A la comissió que vam fer a finals de juliol –amb presència de 14 clubs– ja es va explicar, votar i aprovar aquest tema. Fins i tot després vam organitzar una assemblea en què es parlava de l’estratègia i els patrocinis per poder créixer al mercat americà”, va explicar el president de la LFP, Javier Tebas, al programa ‘El transistor’, d’Onda Cero. L’acord tancat amb l’empresa Relevant, que implica portar un partit de la Lliga cada temporada als Estats Units durant els pròxims 15 anys, suposarà un benefici econòmic d’uns 200 milions de dòlars. “El més important no són els diners, sinó entrar al mercat. La gent desconeix la competència que hi ha en aquests àmbits i això porta molta feina”.

El partit escollit, tot i que falten les autoritzacions pertinents, és el Girona-Barça, programat per al 26 de gener al Hard Rock Stadium de Miami. “Relevant té contactes amb el Manchester City, que és una part important del Girona, i ells ens fan arribar que el club està interessat a participar-hi. Ferran Soriano coneix Stephen Ross –propietari dels Miami Dolphins i de l’estadi on es jugarà el partit– i a partir d’aquí es va moure tot. No és un projecte fàcil i s’ha intentat portar amb discreció, hi ha molta burocràcia pel mig”. El Girona, que va emetre un comunicat en què admetia que hi està interessat, no ha sigut l’únic club que ha mostrat el seu desig d'anar als Estats Units. “No diré noms, però ho veuen com una oportunitat per fer més gran el seu nom i gaudir d’una oportunitat per viatjar a Miami un cap de setmana”. Tebas va aclarir que les compensacions als abonats van a càrrec de Relevant i no de la Lliga. “Oferim 1.500 viatges per als abonats del Girona per viatjar-hi gratuïtament o la possibilitat de quedar-s'hi, a baix cost, tot el cap de setmana. També podran anar a veure el partit del Camp Nou 5.000 socis amb l’entrada pagada i tenint un retorn del 20% de l’abonament. O no fer ni una cosa ni l’altra i cobrar el 40% del carnet d’aquest curs”.

Reivindicacions polítiques

La por de viure reivindicacions polítiques dins d’un ambient independentista a Montilivi, que no agrada a la Lliga, també va ser tema de conversa. “Als Estats Units hi ha la tradició de posar l’himne nacional i s’haurà de respectar. Hi ha molta ignorància sobre aquest tema, els aficionats d’allà no fan apologia de l’independentisme. La gent pensa que es desplaçaran tots els independentistes d’aquí i això no passarà. Com ho faran? Llogant creuers?”, va ironitzar Tebas. La possibilitat que soni l’himne espanyol abans de començar el partit no està ni de bon tros descartada. “Vaig ser present al Barça-Madrid que es va jugar a Miami l’estiu passat i no hi vaig veure cap estelada. En aquest partit no volem política i no passarà res, n'estic convençut”, va concloure.